Високи треви затрудняват движението на едно от кръговите кръстовища край

...
Високи треви затрудняват движението на едно от кръговите кръстовища край
Коментари Харесай

Заради ограничена видимост: Стотици шофьори рискуват живота си ежедневно край Пловдив

Високи треви затрудняват придвижването на едно от кръговите кръстовища край Пловдив, алармира четец на TrafficNews . Става въпрос за кръговото на Пазарджишко шосе, където всекидневно минават хиляди водачи и по думите им е въпрос на време да стане сериозен случай.
Прочетете още
Тревата пречи на водачите да видят дали има различен навлязъл лидер в кръговото и ги принуждава да се изнесат в кръстовището, което ги излага на риск, защото могат да бъдат ударени.

„ Ситуацията е неуместна и стотици водачи рискуваме животите си всекидневно, защото няма никаква видимост и би трябвало да изнесем колите си много напред, само че даже и тогава не съумяваме, защото тревата е доста обраслма. Буквално тръгваме на магия, не знам по какъв начин към момента не се е случил случай ”, споделят читателите ни.

Както TrafficNews заяви, пловдивска област може да остане без поправки и поддръжка поради следващото напрежение сред строителните компании и АПИ. Вече втора година от Агенцията не може да завършат процедура за избор на компания, която да се занимава с поддръжката на републиканската пътна мрежа.

Към днешна дата последният  сключен контракт се явява от септември 2022 година, когато АПИ избра „ Европейски пътища ” за активността, като срокът трябваше да е  7 месеца за 13 млн. лв.. Тъй като от АПИ няколко пъти прекратяваха поръчките се наложи през май 2023  да бъде подписан анекс, с който се усилват средствата с 50% по дейностите, а договорът набъбна на над 20 млн. лв..  След това бе подписан още един анекс през ноември 2023 година, като сумата скочи на 30 млн. лв..

Към днешна дата обаче сумата съвсем е изчерпана, а от „ Европейски пътища ” отхвърлят да не престават да работят по него, защото излизат отвън рамките на закона.

След месеци безучастие по последната социална поръчка за Пловдивска област, шефът на АПИ инж. Йордан Вълчев разпореди,  тя да бъде обновена. През октомври частта за Пловдив бе прекъсната, въпреки да имаше в действие влезнало решение на Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд, че е погрешно.  Според нея  „ Европейски пътища “ бе определена да поддържа републиканската пътна мрежа за 4 години против 131 млн. лв..

Очаква се комисията, която възобнови работа, да реши дали да удостовери решението за избор на „ Европейски пътища ” за дейностите. Ако поръчката още веднъж бъде прекъсната, то Пловдивска област може да остане както без пътна поддръжка, по този начин и без зимно разчистване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР