Пловдивският Апелативен съд пусна във вторник на свобода срещу парична

...
Пловдивският Апелативен съд пусна във вторник на свобода срещу парична
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода срещу 1000 лв. сина на смъртоносно простреляния ресторантьор от Виноградец

Пловдивският Апелативен съд пусна във вторник на независимост против парична гаранция от 1000 лева 21-годишния Димитър Тонкев.

Срещу сина на смъртоносно простреляния с револвер „ Глок ” ресторантьор от пазарджишкото село Виноградец Наско Тонкев има повдигнато обвиняване, че в интервала от 2 юни до 15 септември 2017 година е държал за разпространяване и е популяризирал високорискови нартонични субстанции – 2,5 грама марихуана и 0,5 грама амфетамин – закононарушение по член 354а, ал.1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Апелативният арбитър Христо Крачолов почете жалбата на на Димитър Тонкев и юриста му Нягол Панев против определението на Окръжния съд в Пазарджик, с което му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” и я размени с по-лека. Апелативните магистрати анулираха определението на Окръжен съд – Пазарджик, с което на обвинения Димитър Тонкев е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и вместо това му постановиха „ парична гаранция “ в размер на 1000 лв..

Съдът реши, че е налице обосновано съмнение Димитър Тонкев да е направил действията, в които е упрекнат. От събраните доказателства и свидетелски показания фактически има данни, че се е занимавал с разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Съдът обаче регистрира дребното количество наркотични субстанции, предмет на закононарушението. Апелативният съд откри, че няма заплаха Димитър Тонкев да извърши закононарушение, като взе поради чистото му правосъдно минало. Според съда съответната мярка за неотклонение е парична гаранция. Определението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Решението на Пловдивския апелативен съд бе признато доста прочувствено от майката, сестрата и приятелката на 21-годишния юноша от Виноградец, които се разплакаха в заседателната зала.

Адвокат Нягол Панев пък бе безапелационен, че полицейската акция и задържането на клиента му има връзка с дело за убийството на Наско Тонкев, по което обвинен е подалият оставка ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Приятели, родственици и поданици на Виноградец бяха събрали близо 400 подписа в отбрана на Димитър Тонкев, а ден по-рано 30-ина от тях стачкуваха и пред Съдебната палата в Пазарджик против решението на Окръжния съд.

Те бяха безапелационни, че не е обикновено той да бъде оставен за непрекъснато в ареста до старта на правосъдния развой поради дрога на стойност от 11-12 лева, която не е била открита и в самия обвинен. „ Нито в него, нито в дома му са открити наркотични субстанции. Това се крепи единствено въз основата на свидетелски показания “, разясниха другари на Димитър Тонкев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР