Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че руският

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че руският
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба : Владимир Путин се опитва да провали срещата за мир в Швейцария

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба съобщи, че съветският президент единствено се пробва да провали мирната среща на върха в Швейцария. Коментирът на Кулеба идва след изявленията за готовността на Владимир Путин за договаряния и преустановяване на огъня.

" Защо съветските " източници " внезапно осведомят медиите, че Путин е подготвен да приключи войната на сегашните граници? Това е просто. Путин обезверено се пробва да провали Срещата на върха за мир в Швейцария на 15-16 юни. Той се притеснява от нейния триумф.

 

Неговото обграждане изпраща подправени сигнали за хипотетична подготвеност за преустановяване на огъня, макар че съветските войски не престават да нападат брутално Украйна, а техните ракети и дронове се стоварват върху украинските градове и селища ", написа в обществената мрежа X.

 

 

 

Според Кулеба Путин няма предпочитание да спре експанзията против Украйна.

" Само кардиналният и обединен глас на международното болшинство може да го принуди да направи избор в интерес на мира, а не на войната. Именно за това е предопределена Срещата на върха за мир. Ето за какво той толкоз доста се опасява от нея. И по тази причина е извънредно значимо на нея да участват допустимо най-вече водачи от всички континенти и елементи на света ", добави министърът.

 

Източник ФАКТИ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР