Президентът Румен Радев ще подкрепя българските “златни момичета във финалите

...
Президентът Румен Радев ще подкрепя българските “златни момичета във финалите
Коментари Харесай

Радев при грациите за битките от европейското за медалите

Президентът Румен Радев ще поддържа българските “златни девойки ” във финалите на европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща в неделя. България поведе в класирането за отборната купа след квалификациите за самостоятелния многобой. Стилияна Николова и Боряна Калейн предстоящо се класираха измежду най-хубавите 24, които ще се борят за медалите в многобоя. Стили е с трета най-висока оценка, а Буба - с пета.

На първо място в квалификациите е София Рафаели (Италия) пред Даниела Мунитс (Израел). Световната шампионка Дария Варфоломеев (Германия) влезе във финала със седма оценка.

За класирането се вземат трите най-хубави оценки от вероятни 4 изигравания на другите уреди. Това даде опция на България да остави Боряна и Стилияна да играят по три съчетания, с цел да може и Елвира Краснобаева да дебютира на европейско в категория “жени ”.

А тя го направи повече от впечатляващо - ще играе на край и на лента, и на бухалки. На бухалки Боряна Калейн влезе във финала с най-висока оценка, а Елвира със седма. На лента Краснобаева е с трета оценка, а Стилияна - с пета. Николова има още два финала - на топка и обръч. А Калейн е с още един (на обръч), отново с най-висока оценка.

След сбора на оценките от самостоятелната конкуренция България води отборно пред Италия и Германия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР