Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пазарджик,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пазарджик,
Коментари Харесай

Разследван за организирана престъпна група за точене на данъци остава в ареста

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пазарджик, с което е отказано изменение на мярката за неотклонение на 47-годишен мъж от Пазарджик, разследван за данъчни измами и апетитен за водач на проведена незаконна група, от „ задържане под стража “ в по-лека такава. Той остава в ареста, оповестиха от пресцентъра на Апелативния съд.

Срещу него са повдигнати обвинявания за управление на проведена незаконна група в интервала от януари 2020 година до 05.12.2022 година, основана за осъществяване на закононарушения срещу данъчната и финансовата система и за данъчно закононарушение, изразено в потребление на подправени документи, резултатът от което е приемане от държавния бюджет на неследващи се парични суми в размер на 487 166 лв. за интервал от април 2021 година до октомври 2021 година

Пловдивският апелативен съд счете, че събраните доказателства имат капацитет да обосноват съмнение за лидерска роля на жалбоподателя, който освен е направлявал и координирал напъните на останалите членове на групата, само че и директно е подпомагал реализирането на мним документооборот, чрез който е обосноваван (фиктивен) генезис на налично количество гъби и трюфели като изхождащо от регистрирани по ЗДДС търговци, от една страна, а въпреки това, е дал опция на сдруженията, които действително продавали това количество (като вътрешнообщностни доставки), да извършат данъчни похищения, придържайки се към незаконната скица „ изчезнали търговци “ - „ буфери “ - „ брокери “.

Съдът заключи, че Лулчев е в центъра на добре премислена, прецезно реализирана, трудоемка и продължителна, тайна и дръзка незаконна активност, от която е генериран забележителен финансов запас. И изрази мнение, че тази характерност на активността сочи напълно действителна заплаха да продължи нейното осъществяване или да извърши закононарушение, с цел да я прикрие, или да укрие себе си поради предстоящото наказване.

Апелативният съд одобри, че нито чистото правосъдно минало на жалбоподателя, нито уговорката му към малолетно дете могат да изключат тази заплаха.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР