Затворът в Самораново ще бъде готов да бъде пуснат в

...
Затворът в Самораново ще бъде готов да бъде пуснат в
Коментари Харесай

Отварят през септември първия затвор без решетки у нас

Затворът в Самораново ще бъде подготвен да бъде пуснат в употреба през септември , заяви пред медиите основен комисар Ивайло Йорданов, шеф на Главната дирекция „ осъществяване на наказванията “ (ГДИН), след заключителната конференция по плана за построяването на комплекса.

Той уточни, че следва на място да бъде подготвен управителният състав, като може би при започване на септември ще има подготвеност да бъде пуснат в употреба пандизът, както и прилежащите уреди и образователен център.
 Затвор без решетки в Самораново
" Затворът е очакван за настаняване на лишени от независимост, които изтърпяват по-дълги присъди. Той е първият у нас, който няма да има решетки ", добави основен комисар Йорданов.

" Условията в местата за отнемане от независимост са извънредно значими както за чиновници, по този начин и за обществото. Никой не е застрахован, че може да попадне там. Ролята ни е да работим с постъпилите в пандиза и да ги подготвим за живота на независимост, с цел да могат да се влеят в обществото, да станат разнообразни хора и да не позволяват повече неточности ", разяснява още шефът на ГДИН.

Служебният министър на правораздаването Мария Павлова добави, че ограниченията за сигурност в затворническия комплекс ще бъдат на високо равнище, като е построена съвременна система за защита .
 Затвор без решетки в Самораново
Министърът разяснява, че от 2017 година, когато тя има наблюдения, изискванията в местата за отнемане от независимост се усъвършенстват, въпреки и с „ дребни стъпки “ и, за жалост, преди всичко със средства от външни донори.

Мария Павлова очерта и последващи цели на министерството – качествено образование на личен състав и преструктуриране на държавното дружество фонд „ Затворно дело “ . Тя добави, че работна група преглежда Закона за осъществяване на наказванията, защото част от текстовете са морално остарели и следва да бъдат приспособени към актуалната конюнктура.

Проектът за нов затвор в Самораново е по Програма „ Правосъдие “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Той включва създаване на образователен център за 100 чиновници на ГДИН, ново преходно поделение, учебно заведение, цехове за работа, обществен център, административна постройка и други

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР