По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Кнежа определи мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Кнежа определи мярка за
Коментари Харесай

Задържаха мъж за причинена лека телесна повреда в условията на домашно насилие

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Кнежа дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на С.Ф., на 46 години.

Същият е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 21.04.2024г., в гр. Искър, обл. Плевен, в изискванията на домашно принуждение предизвикал на потърпевшата лека телесна щета, изразяваща се в болежка и страдалчество, посредством нанасяне на удари с ръце в региона на тялото - закононарушение по член 131, алинея 1, т.5а, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че обвиненият е осъждан, в това число и за осъществени закононарушения от същия тип.

На 24.04.2024г. с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа и е импортирано искане в районен съд Кнежа за взимане по отношение на него на непрекъсната мярка „ Задържане под стража “.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието от страна на обвинения, както и че е налице действителна заплаха той да извърши закононарушение или да се укрие, заради което е постановил по отношение на него най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на обжалване.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура-Плевен, като се организира от проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) Долни Дъбник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР