Пловдивската адвокатка и изтъкнат защитник на жертви от домашно насилие

...
Пловдивската адвокатка и изтъкнат защитник на жертви от домашно насилие
Коментари Харесай

Голямо признание за известна пловдивска адвокатка

Пловдивската адвокатка и бележит бранител на жертви от домашно принуждение Милена Кадиева е отличена с влиятелна европейска премия. Милена Кадиева завоюва категорията " Жените в деяние " в състезанието " Жените на Европа ", като самопризнание за изключителните й старания и битката за правата, отбраната и овластяването на дамите на национално българско равнище, както и на интернационално равнище, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Пловдивската адвокатка работи по тематиките дискриминация, полови, репродуктивни, здравни и социално-икономически права на дамите и домашно принуждение. Активист е в доста български неправителствени организации и е създател и шеф на фондация " Джендър други възможности ". 

" Това е самопризнание за всяка дейна жена в Европа. Вдъхновение за всички дами и девойки в Европа е, че дейностите им имат значение. Това е знак, че даже работата на една самотна жена може да промени света " - сподели Милена Кадиева при приемането на премията. 

Кадиева счита, че задачата й като юрист по правата на индивида постоянно е била да пази дамите и девойките от принуждение, да работи за равенството сред половете и да поддържа нуждаещите се.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР