Пловдив. Приемам званието Доктор хонорис кауза“ с известно притеснение, тъй

...
Пловдив. Приемам званието Доктор хонорис кауза“ с известно притеснение, тъй
Коментари Харесай

Менда Стоянова, ГЕРБ: Приемам званието „Доктор хонорис кауза“ с известно притеснение, тъй като нямам пряко отношение към академичната дейност

Пловдив. Приемам званието „ Доктор хонорис идея “ с известно терзание, защото нямам директно отношение към академичната активност и към изкуството. Така националният представител Менда Стоянова разяснява присъденото и звание от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . „ Явно колективът на академията е решил да ми го присъди като знак за това, че съм била доста настоятелна и съм лобирала пред държавното управление, с цел да се провиснал пари за ремонта на Жълтото учебно заведение, където се обитава ”, сподели Стоянова. По думите й Жълтото учебно заведение е реликва освен за града, а и в народен мащаб. То съществува към този момент 150 години и е било извънредно време да се обнови и да продължи да се съхранява. „ Уникалното е, че над 150 години тази постройка се употребява по предопределение, няма друго такова учебно заведение ”, добави Стоянова. Тук са учили Иван Вазов, Пенчо Славейков и други, по тази причина бе значимо да се даде зелен път на Жълтото учебно заведение, уточни Стоянова.
Депутатът ще обмисля каква лекция ще изнесе през идната година към този момент като „ Доктор хонорис идея “ в академията. „ Ще диря подобаващата тематика, която хем да е забавна за студентите, хем да е по специалността ми ”, сподели още Менда Стоянова.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР