Пловдив. Националният отбор на България по волейбол не крие амбициите

...
Пловдив. Националният отбор на България по волейбол не крие амбициите
Коментари Харесай

Гергана Димитрова и Лора Китипова: Целим се в купата от Златната лига

Пловдив. Националният тим на България по волейбол не крие упоритостите си да завоюва купата от Европейската златна лига. Това потвърдиха и две от главните ни състезателки – Гергана Димитрова и Лора Китипова.

Мачовете на България от група " В " са в зала „ Колодрума “ в Пловдив. Българките играят против Словакия (4 юни) и Украйна (5 юни). Срещите стартират в 20,30 часа и ще се играят пред почитатели при допускане на 50% от потенциала на оборудването. Това ще е и първа среща на девойки на треньора Иван Петков с последователите след спирането поради пандемията.

„ Българските почитатели доста ни липсваха и аз съм сигурна, че дружно ще имаме мотиви за доста усмивки. Надявам се, когато играем вкъщи, усмивките да са колкото се може повече. Волейболът е изкуство и в случай че хората търсят нови и хубави страсти, каним ги на нашата сцена, с цел да ги споделим дружно. Пловдив е страховит гради и ще е доста хубаво да играем пред родна аудитория “, съобщи Гергана Димитрова.

Мачовете от Златната лига се взимат поради за оформяне на ранглистата, по която ще се направи класирането за Световното състезание.
„ Всеки мач е от голяма важност. Всеки гейм, всяка точка. Каним хората да дойдат и да се забавляваме дружно “, добави Димитрова
Посрещачката изрази вяра още веднъж да вдигнем купата от Златната лига след финалната четворка, на която хазаин е Русе.

„ Играли сме в Русе. Хората там са доста отзивчиви и чакам единствено хубави неща. Дай боже да вдигнем още веднъж купата в Златната лига, този път пред българска аудитория “, сподели Гергана.

Тя показа страстите и упованията си за идното Европейско състезание, един от домакините, което още веднъж ще бъде Пловдив.
„ Притеснението е огромно, само че това е годината на женския волейбол в България. Надяваме се да стигнем там, където ни е мястото “, сподели Гери.
Лора Китипова неведнъж е изпитвала страстта от мачовете в „ Колодрума “ като част от тима на „ Марица “, само че за пръв път женският ни народен тим ще играе пред пловдивските почитатели.
„ Харесвам доста Пловдив като град. Много време съм живяла тук. Това е волейболен град и почитателите постоянно ни поддържат. Много е хубаво да играем още веднъж пред аудитория. Иска ми се да зарадваме почитателите и да спечелим Златната лига. Радваме се, тъй като е напълно друго пред родна аудитория “, сподели разпределителката на България.
През последния сезон Китипова стана първенец на Украйна с тима на „ Прометей “, чийто треньор е националният ни селекционер Иван Петков.
„ 90% от националния тим на Украйна, с който към този момент играхме, е формиран от мои съотборнички. Това са млади състезателки с доста сериозен капацитет, само че имат още какво да развиват. Не би трябвало да имаме компликации против тях “, откровена е Лора.

„ Много от дълго време ни се желае още веднъж да се съберем в този състав и да покажем капацитета си. Познаваме се добре от доста години. Има потребност от известна сработка, тъй като все някоя отсъстваше по разнообразни аргументи. Но тази година би трябвало да покажем това, което можем. От Златната лига чакам победи с по 3:0. Тук и на финалната четворка в Русе “, добави Лора.

Програма на идните срещи от група „ В “ на Европейската златна лига в зала " Колодрума " в Пловдив:
4 юни, 20:30 часа - България – Словакия
5 юни, 20:30 часа - България – Украйна
6 юни, 17,30 часа - Словакия - Украйна
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР