Пловдив. Дни на отворените врати се проведоха в Професионалната гимназия

...
Пловдив. Дни на отворените врати се проведоха в Професионалната гимназия
Коментари Харесай

ЕСО с първа инициатива в рамките на програмата на дружеството за дуално обучение на възпитаници от средните професионални училища в страната

Пловдив. Дни на отворените порти се организираха в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в град Пловдив - част от самодейностите на Електроенергийния систематичен оператор по програмата на сдружението „ Училище за енергетици – място, където да бъдеш “. Един от сегментите на програмата, ориентиран към учениците от 11 и 12 клас в междинните професионални учебни заведения, дава опция за съчетаване на теоретичната подготовка в учебно заведение с придобиване на професионален опит в структурите на Електроенергийния систематичен оператор. В Професионалната гимназия по електротехника и електроника в град Пловдив специалистите на сдружението подредиха специфичен щанд и срещнаха възпитаниците на междинното учебно заведение с активността на самостоятелния електропреносен оператор на България.

В рамките на самодейността възпитаници от 12 клас на пловдивската Професионална гимназия по електротехника и електроника посетиха подстанция 400 кV „ Пловдив “ на ЕСО и се срещнаха на терен със спецификата на работата в оборудването. По време на визитата си под вещото управление на специалистите от сдружението те получиха уточнения за дейностите, които се правят в командната зала на подстанцията, за правилата на действие на разпределителните уредби, с особеностите на релейната отбрана.

Целта на програмата за дуално образование на средношколците в структурите на Електроенергийния систематичен оператор е поддръжка на професионалното обучение и придобиването на на практика опит в действителна работна среда от младежите с ползи в региона на енергетиката и професионални проекти за развиване като електротехници.

Дуалното образование в ЕСО дава опция на учениците да приложат на процедура знанията, насъбрани в клас. По време на практическото си образование учениците от 11 и 12 клас на професионалните гимназии в страната получават достъп до най-хубавите практики в енергетиката, менторство от потвърдили се експерти, заплащане за положения труд по време на образованието, опция за кариерно развиване в сдружението, както и късмет за поддръжка от стипендиантската стратегия на Електроенергийния систематичен оператор.

За повече информация посетете уеб страницата на " > ЕСО/Училище за енергетици/

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР