Плодовите мухи са истинска напаст. Те се появяват внезапно и

...
Плодовите мухи са истинска напаст. Те се появяват внезапно и
Коментари Харесай

Направете капан за плодови мушици и се отървете се от тях завинаги

Плодовите мухи са същинска злина. Те се появяват ненадейно и се настаняват върху храната, а борбата с тях наподобява напразна. Въпреки това има елементарен метод да се отървете от тях продължително. Ще ви помогне капан, изработен единствено от две съставки.

Плодови мухи - за какво се появяват в кухнята?
                             

Плодовите мушици са дребни по мярка и нормално се срещат в кухнята. Наред с други неща, те са привлечени там от зрели плодове и зеленчуци и ферментираща храна. Те обичат влажната среда и по тази причина на драго сърце се развъждат в нея. Една женска може да снесе до 500 яйца, от които единствено след един ден се образуват нови човеци. Затова не е чудно, че те се хранят в кухнята в такива количества.
За да държите плодовите мухи надалеч от кухнята си, би трябвало да запомните няколко значими неща. На първо място, презрелите плодове и зеленчуци би трябвало да се изхвърлят, а подобаващите да се съхраняват в хладилника. Освен това е значимо постоянно да изнасяте боклука и да измивате продуктите, преди да ги консумирате, с цел да се отървете от възможни яйца или ларви.

Редовното разчистване също е значимо. Разлетият сок, вино или бира би трябвало да се избършат неотложно, а нечистото място да се почисти добре. Небрежното изхвърляне на петна е същинска покана за плодовите мухи.

 мушици

Как се прави капан за плодови мухи?

Огромният брой плодови мухи в кухнята прави да наподобява съвсем невероятно да се отървем от тях. Въпреки привидностите, има един елементарен метод да предпазите кухнята си от тези неканени посетители. Домашно направеният капан ще работи също толкоз дейно, колкото и професионалните репеленти за инсекти.

В този случай всичко, което би трябвало да извършите, е да изсипете ябълков оцет и малко течност за съдове в паница. Не смесвайте обаче съставките дружно. Капанът ще притегли плодовите мухи с аромата си и ще им попречи да избягат.
Можете да сте сигурни, че клопката ще проработи, и то съвсем незабавно. Капанът обаче би трябвало да се сменя постоянно, с цел да продължи да притегля плодови мухи.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР