Опитът и житейската мъдрост винаги са позволявали на нашите баби

...
Опитът и житейската мъдрост винаги са позволявали на нашите баби
Коментари Харесай

Наистина работят: 5 ценни съвета за пестене на пари от нашите баби

Опитът и житейската мъдрост постоянно са разрешавали на нашите баби да пестят пари.

Ако има въпроси за това по какъв начин да се справяте вярно с парите - препоръките на бабите могат да подействат по-добре от рекомендациите на който и да е специалист. Факт е, че тези дами през целия си живот са съумели да се научат на най-главното - да икономисват.

Ето за какво, даже с дребни приходи, те са успявали да харчат за храна и облекла и даже да икономисват част от сумата за " черни дни ". И всичко това, тъй като бабите знаят по какъв начин вярно да харчат пари в магазините.

 извършване на покупки

Цяло пиле

Любим способ за икономисване на пари на хората, живели през соца. Много по-изгодно е да се купи цяло пиле, да се раздели на части и да се замрази това, което е останало, в сравнение с да се вземат тави с крилца, крачета, бутчета - излиза по-скъпо. Освен това не е належащо да се върви толкоз постоянно до магазина, в случай че във фризера към този момент има месо, от което може да се подготви първо или второ ядене.

Същият принцип важи и за сезонните плодове и зеленчуци. Много по-лесно е да ги купите и да ги замразите, в сравнение с да ги напазарувате, когато ви трябват, освен това на тройна цена.

Консервиране

 извършване на покупки

Друг метод, който може да ви избави от апетит даже в най-трудните интервали. Заслужава си да не бъдете мързеливи и да си извършите домашни зарзавати - домати и краставици в буркани, компоти, сладка, сушени плодове и зеленчуци.

Естествено интензивният сезон за подготвяне на консерви е лятото. Така че към момента можете да се сдобиете с бурканче вкусни краставици, които ще ви зарадват през зимата и ще ви костват по-малко, в сравнение с да купите същите отвън сезона в магазина.

Зеленина вкъщи

Както знаем, зелените зеленчуци отвън сезона също са много скъпи. Затова е много елементарно да ги отглеждате на перваза на прозореца си. Зеленият лук, магданозът и копърът, и даже ягодите могат да радват окото освен на градинските лехи, само че и вкъщи. На пазарите се продават доста комплекти за развъждане на микрозеленчуци.

Списък за извършване на покупки

 извършване на покупки

Много значим трик, когато става въпрос за икономисване на пари. Струва си да си запишете какво тъкмо желаете да купите, преди да отидете в магазина. Можете даже да изчислите какъв брой почти ще ви коства. По време на пазар е добре да не се отклонявате от листата и да не се поддавате на прочувствените импулси да вземете шоколадче на касата. Тогава в портфейла ви ще има повече пари и по-малко непотребни килограми.

Засищане

Тази точка е неразривно обвързвана с предходната. За да избегнете желанието да се пречупите и да купите нещо, което не е от планувания лист, наложително би трябвало да отидете в магазина заситени. В противоположен случай ще ви се желае да " изядете с очите си " съвсем всичко, което обичате и което е пред вас. В резултат на това ще похарчите два пъти повече пари, което ще е излишно.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР