Съвременните домакински уреди правят живота много по-лесен. Производителите непрекъснато работят

...
Съвременните домакински уреди правят живота много по-лесен. Производителите непрекъснато работят
Коментари Харесай

Защо не трябва да перете дрехи на 40°C

Съвременните домашен уреди вършат живота доста по-лесен. Производителите непрестанно работят за възстановяване на технологията и създават нови режими на пране, с цел да обезпечат оптималната успеваемост и лекост на потребление.

Но измежду другите температурни настройки има една тайнственост, която ви кара да се чудите. Защо множеството домакини, макар всички предоставени им благоприятни условия, избират да перат при 40° C? В последна сметка това надалеч не е най-хубавият избор, както може да наподобява, и ние ще ви потвърдим за какво.



Размножаване на бактерии

Ако перете облеклата си при 40° C, тогава те безспорно ще миришат добре. Но макар своята прохлада, те ще съдържат единствено 15% по-малко бактерии. Оказва се, че толкоз ниски температури при пране са безсмислени. За да предотвратите оставането на разнообразни микроорганизми, прахови акари и E.coli в облеклата, би трябвало да ги заредите с по-гореща вода. Не забравяйте за циклите на пране при 90 градуса (но това, несъмнено, не е уместно за всички типове дрехи).



Принципът на премахване на петна

В наши дни екоактивистите и постулатите за запазване на планетата набират все по-голяма известност. И когато става дума за упорити петна, температурата на водата, обратно на общоприетото разбиране, не е преди всичко. Най-важни са скоростта на въртене на барабана, количеството и качеството на праха.

Съвременните модели перални машини имат система за подаване на О2. С негова помощ всички замърсявания, които са се настанили във влакната на тъканта, се изтласкват без особени усложнения. Този метод понижава смисъла на температурата на водата при премахването на петна. Но не постоянно. Не всяко леке може да се в профил с пране при 40°C. Така че не се изненадвайке, в случай че дрехата ви след такова пране е още веднъж мръсна. 



Пестене на сила

Със сигурност доста хора знаят, че пералните машини вземат студена вода за отопление. По време на работа се загрява до избрана температура. И колкото по-високо е, толкоз повече сила е нужна за загряването му. Същото може да се каже и за размера на водата.

Ако фамилията желае да спести пари, тогава най-хубавият вид за нея би бил да понижи температурата единствено с 10 градуса. Тази дребна смяна ще понижи сметката ви за електричество. Като общо предписание ежедневното пране нормално не изисква водата да се загрява над 30°C. Но както си спомняме, това не подсигурява, че низпраното ще бъде почистено от мръсотията по съвършен метод.

Нелогично потребление

Майсторите на перални и химическото почистване единомислещо ще ви кажат, че изборът на 40-градусово пране не постоянно има смисъл. Ако тъканите не са задоволително нечисти, тогава 30 е задоволително. Освен това стратегия с 30 градуса е доста по-кратка от тази с 40 градуса - пестите време и пари.

При мощно замърсяване обаче е нужна по-висока температура. За да не прегреете водата и да не завъртите барабана на вятъра, значимо е да следвате рекомендациите на производителя и да изберете оптималната температура според от степента на замърсяване. В последна сметка главното е висококачественото измиване и поддържането на изпраните движимости в съвършено положение.



Но има и изключения

Както към този момент разбрахте, в случай че движимостта е мощно нечиста, прането на 40 градуса няма да помогне. Има обаче изключения. Ако облеклата са мощно нечисти, това значи, че 40 градуса не са задоволителни, с цел да се почистят петната и замърсяванията. Ще е нужно да превключите на режим 50-60 градуса. Когато приказваме за спално долни дрехи - още по-висока температура. Това предписание важи с цялостна мощ и за бебешките дрешки. Ленът и памукът е добре да се третират на 50 градуса, с цел да се почистят напълно добре.

Важно! Когато поставяте продукта в пералнята, обърнете внимание на етикета. За доста тъкани се предлага да се употребява единствено внимателен цикъл при температура не по-висока от 30° C, защото прекомерно горещата вода може да повлияе неподходящо на положението на продукта. Така цветът на тъканта рискува да избледнее, а структурата - да пострада. Затова е по-добре да следвате рекомендациите на етикета и да употребявате по-подходящи стратегии за пране, с цел да запазите качеството на изпраниите движимости.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР