Знаете ли, че има значение какъв цвят гъба за миете

...
Знаете ли, че има значение какъв цвят гъба за миете
Коментари Харесай

Ще се изненадате: Какво означава цветът на гъбата в кухнята

Знаете ли, че има значение какъв цвят гъба за миете ще купите за кухнята? Оказва се, че цветът е привързан с материала, от който е направена гъбичката.

Става въпрос за цвета на по-твърдата част - онази, с която нормално мием засъхналите чинии и загорелите съдове. Той се назовава scotch-brite и е направен от груби нишки, залепени върху основа - по-мека част.



Когато гъбата е в зелено
Гъба със зелена абразивна част е предопределена за разчистване на мощни замърсявания, загорели тигани, тенджери... Но внимавайте - твърдият материал може да надраска някои покрития. Не е целесъобразно да го употребявате за съдове с незалепващо покритие, емайлирани съдове, стъкло.

Когато гъбата е в алено
Червеният цвят е знак за приблизително по неотстъпчивост покритие на гъбата. Почиства упоритите замърсявания и суха храна, само че без да наранява или драска съдовете.



Когато гъбата е жълта
С този цвят се оферират гъби за разчистване на фини повърхности, да вземем за пример, стъклени съдове или чаши. Материалът на жълтата гъба е гальовен към съдовете и може да се употребява постоянно.

И най-после, само че не по значимост: кухненската гъба е един от най-големите развъдници на бактерии. Сменяйте я постоянно или я изварявайте.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР