Плевнелиев: Оставам посветен на приоритетите, които зададох като държавен глава

...
Плевнелиев: Оставам посветен на приоритетите, които зададох като държавен глава
Коментари Харесай

Плевнелиев: Оставам посветен на приоритетите, които зададох като държавен глава

Плевнелиев: Оставам отдаден на целите, които зададох като държавен глава Президентът на България в интервала 2012 -2017 година Росен Плевнелиев  сподели на човечеството пътя оттатък Луната и Марс в специфична лекция пред студенти от Нов български университет, с която бе закрито Софийското бизнес учебно заведение.

Плевнелиев прикани света да си избере „ по-мъдри политици от Тръмп и Путин ”. Важно е идващите водачи да облекат в правила индустриалната гражданска война, с което президентите на Съединени американски щати и Русия очевидно не могат да се оправят, акцентира той. Връщайки се неведнъж към президентския си мандат, Плевнелиев насочи рецензии и към българските политици. Той акцентира, че като държавен глава е трансформирал целите на България и че продължава и през днешния ден към този момент не като деен политик, само че деен жител да играе значима роля, работейки за промишлеността на бъдещето.

Държавният глава не е изпълнителна власт, той има друга доста по-отговорна функционалност – да съставлява страната, в това число нейната упоритост да адресира промишлеността на бъдещето, да осъществя планове, свързани с тази промишленост, съобщи Плевнелиев и добави, че е горделив, тъй като е съумял да промени целите на страната.

„ Вече не в качеството си на настоящ държавен глава, само че президентът Плевнелиев, който остава, научил уроците и грешките на доста други президенти. Някои от тях взеха решение да се върнат в Народното събрание – груба неточност. Някои от тях взеха решение да вършат лична политическа партия, с цел да завладяват една друга политическа партия-  още по-груба неточност. Тези уроци аз се пробвам да науча, по тази причина оставам отдаден на всички тези цели, които зададох като държавен глава. Разбира се дейностите на настоящия държавен глава, който не се интересува от стопанска система, камо ли от промишленост на бъдещето, по-скоро ми оказват помощ да продължа да играя тази доста значима роля ”, сподели Плевнелиев и добави:

-->

„ След като към този момент не съм държавен глава,  аз продължих да се обричам на промишлеността на бъдещето към този момент в качеството си на деен жител, не деен политик и на президента Плевнелиев, който желае и до края на живота си да поддържа смисъла. А какъв по- огромен смисъл от това младежите в България да видят смисъла, техните герои да бъдат не тоя или оня олигарх, който има фолк певица за жена и Бентли или Ролс-Ройс, а героите на България да бъдат тези, които по разпоредбите, с концепциите си съумяват да работят световно ”.
 
Светът да си избере по-мъдри политици от Тръмп и Путин, прикани Плевнелиев.

„ Не Тръмп, Путин и това потомство мощни водачи, които към този момент са ми безразлични на мен, тъй като са неспособни да облекат идващата индустриална гражданска война в институционалност, само че доста е значимо, другари, за кого ще гласуваме след Тръмп, за кого ще гласуваме след Путин.  Дали идващите водачи, тъй като хоризонтът е тъкмо подобен, идващите пет-десет години новата индустриална гражданска война ще набере страшна мощ – изкуствен интелект, блок чейн, интернет на нещата, каквото се сетите, всичко това ще набере страшна мощ. И в случай че нямаме мъдри политици, които на международната сцена да го облекат в институции и правила, ще се сбъдне отрицателният сюжет –пълен безпорядък ”, сподели Плевнелиев.

Ако след мощните водачи дойдат мъдри водачи, които да слагат началото на разпоредбите освен за мир, а за резистентен мир, освен за развиване и индустриална гражданска война, а за стабилно развиване,  тогава ще се сбъдне позитивният сюжет, предвижда Плевнелиев.
„ Ние можем да стигнем в 21 век надалеч оттатък Луната, Марс и нататък ”, означи той.

Кой от двата сюжета ще се случи, зависи от жителите и техните избори. Гражданите би трябвало да са дейни, да гласоподават умно, а не въз основата на агитационен сюжет, а институциите би трябвало да са обърнати към надграждането на правила, уточни още Росен Плевнелиев.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР