Плевен. Задържани са двама участници в телефонна измама, съобщават от

...
Плевен. Задържани са двама участници в телефонна измама, съобщават от
Коментари Харесай

Двама мъже са задържани за участие в телефонна измама

Плевен. Задържани са двама участници в телефонна машинация, оповестяват от ОДМВР - Плевен.

На 27 декември 2018 година във Второ районно управление (на МВР) - Плевен е получен сигнал за телефонна машинация в регионалния град. 84-годишна е декларирала, че същия ден след поредност от телефонни позвънявания, незнайно лице се показало за нейна другарка от чужбина. Непознатата споделила, че ѝ е изпратила колет. В последстие на стационарния телефон на плевечанката се обадил чиновник на куриерска компания. Под предлог, че би трябвало да се заплати мито на границата, с цел да бъде освободен колетът, я убедил да съобщи наоколо до дома си на чужд мъж 1500 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане и е известен прокурор. В хода на извършените оперативни дейности е открит и арестуван 45-годишен от село Петърница, общ. Долни Дъбник.

Мъжът персонално е взел от 84-годишната паричната сума. Установен и арестуван е и 23-годишен от град Ветово, обл. Русе, който персонално е въвел плевенчанката в подвеждане посредством телефони позвънявания. Към сегашния миг 45-годишният е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение. Разпитан е и признава виновността си. Дава пояснения по случая и желае да подписа съглашение с Районна прокуратура – Плевен. Взета му е мярка за неотклонение "подписка ". 23-годишният е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение и е разпитан като подобен пред акредитиран от него бранител. Признава виновността си, като дава пояснения по случая и желае да подписа съглашение с Районна прокуратура - Плевен. Възстановил е напълно нанесените имуществени вреди на пострадалата. Взета му е мярка за неотклонение "подписка ".

По случая са работили чиновници на Първо районно управление (на МВР) - Плевен и бранш "Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Плевен под управлението на прокурор при районна прокуратура - Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР