Плевен. На заседание на Общото събрание на Факултет Здравни грижи“

...
Плевен. На заседание на Общото събрание на Факултет Здравни грижи“
Коментари Харесай

Доцент Надежда Хинкова е избрана за декан на Факултет „Здравни грижи“ при Медицински университет-Плевен

Плевен. На съвещание на Общото заседание на Факултет „ Здравни грижи “ при Медицински университет-Плевен на 16 юни 2021 година хабилитираните преподаватели, асистентите, студентите и докторантите избраха доцент доктор Надежда Хинкова за новия декан на главното звено на висшето учебно заведение. Тя поема управлението на Факултета по здравни грижи от доцент доктор Александър Вълков за идващите 4 години – от 2021 до 2025 година. Това оповестиха от пресцентъра на МУ-Плевен .

Пред делегатите на Общото заседание доцент Хинкова изложи визията си за развиването и активността на Факултет „ Здравни грижи “ за новия мандат на ръководство. В началото на презентацията си тя акцентира, че във Факултета по здравни грижи се приготвят способени експерти, способни да отговорят на високите условия на актуалната здравна процедура. Това е допустимо с помощта на преподавателския жанр, включващ профилирани подходи при работа със студентите и квалификацията на университетския състав, чиято цел е повишение на равнището на публичното здраве. Напредъкът в софтуерното развиване, науката и медицината постанова основаване на мултидисциплинарни екипи, разширение на интернационалните контакти посредством обмяна на преподавателски опит и взаимни научни проучвания.

Факултетът по здравни грижи e оголен в структурата на Медицински университет – Плевен с решение на 40-то Народно заседание от 16 октомври 2008 година, на съображение член 86, ал.1 от Конституцията на Република България и член 9, алинея 2, т.1 от Закона за висшето обучение (ДВ бр. 92, 2008 г.). Мисията на Факултета по здравни грижи се показва в образованието и възпитанието на студенти в специалностите „ Медицинска сестра ” и „ Акушерка ” за реализиране на висококвалифицирана сестринска и акушерска активност, в това число и в региона на промоцията на здравето, профилактиката и контрола на болесттите.

До момента Факултет „ Здравни грижи “ трикратно е притежател на наградата за първо място в професионалното направление „ Здравни грижи “ в рейтинговата система на висшите учебни заведения в България, по професионални посоки измежду 22 висши образователни заведения в страната. От основаването на Факултета и поради възходящия „ апетит “ за експерти по здравни грижи, непрестанно се покачва броя на учащите се студенти по специалностите „ Медицинска сестра ” и „ Акушерка ”. Всички приключили се осъществят професионално както в здравните заведения на територията на град Плевен, по този начин и в други градове на страната и в чужбина. Анкетите, направени измежду потребителите на фрагменти, дават позитивна оценка за качеството на образование и бързата акомодация и реализация на приключилите бакалаври.

Приоритет за идващите 4 години на развиване, съгласно доцент Хинкова, ще бъде стартирането на англоезично образование по специалностите „ Медицинска сестра ” и „ Акушерка ” за повишение на интернационалната конкурентоспособност на висшето учебно заведение. Ще се работи в посока на внедряване на модерни програмни артикули в образователния развой по всяка дисциплинираност за повишение на равнището на преподаване и улеснение на възприемането на образователния материал. Ще се уголемява присъединяване на висшето учебно заведение в новаторски европейски просветителни планове за обезпечаване на по-добри условия на образование, рационализиране на наличието на просветителния развой, преподавателска и студентска подвижност, както и модернизиране на образователната материално-техническа база.

Доцент Надежда Хинкова приключи представянето на мандатната стратегия с думите: „ Преминавайки през бурното време на провокираната институционална, административна и здравна рецесия, ние осигуряваме международно качество на висшето обучение и следдипломно образование. Утвърждаването ни в областта на здравните грижи в страната и чужбина, ни дава опция за извършване на висшата задача, на която всички ние служим – запазване на човешкото здраве. Ръководството и ръководството на една академична конструкция в изискванията на динамични социално-икономически, обществено-политически и здравни промени е сложна, комплицирана и виновна задача. Тази задача може да бъде реализирана само в случай че се обединят напъните на всички и се осъществя дейно целия човешки запас, със съдействието на целия кадрови, финансов и нравствен капацитет на Факултета по „ Здравни грижи ” и дейната поддръжка на управлението на Медицински университет - Плевен. “

Доцент Надежда Хинкова е началник на катедра „ Акушерски грижи “ във Факултет „ Здравни грижи “. Тя е ученик на Медицински университет – Плевен, доктор с две специалности – акушерство и гинекология и онкология. Има магистърска степен по здравен мениджмънт и добита научна степен „ Доктор “. Завършила е голям брой специализации: диагностична лапароскопия в гинекологията; курс по ехография на дребен таз, коремни органи и млечна жлеза; биопсия на сентинелни лимфни възли; колпоскопия; топографска анатомия и хирургия на органите в дребния таз и други Научните ползи на доцент Хинкова са ориентирани към диагностиката и лекуването на онкогинекологични и гинекологични болести и ендоскопската хирургия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР