Пленумът на Висшия съдебен съвет продължава днес процедурата по отстраняване

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет продължава днес процедурата по отстраняване
Коментари Харесай

Резилът НА ЖИВО: Вижте как ВСС се опитва да махне Иван Гешев, за да защити „политическия боклук“

Пленумът на Висшия правосъден съвет продължава през днешния ден процедурата по премахване на основния прокурор Иван Гешев, инициирана по искане на четирима членове на прокурорската гилдия. Искането бе предизвикано от изказване на основния прокурор по време на конференция на 15 май, на която съобщи: „ Време е политическият отпадък от Народното събрание да бъде изметен. “

Междувременно Гешев разгласи, че ще пътува до Страсбург, където възнамерява да приказва пред Европейския парламент, в това число и за следствието, станало по-известно като „ Барселонагейт “.

Миналият четвъртък процедурата по първото предложение за отстраняването му беше прекъсната. Шестима от членовете на Прокурорската гилдия отдръпнаха изненадващо настояването си Гешев да бъде уволнен

Реклама

Според Иван Гешев може да се върнем във времената, когато ние е „ управлявала тричленка или петчленка, наречена Политбюра “.

Заседанието на Висш съдебен съвет ще стартира с чуване на заместничката му Даниела Машева, която би трябвало да свидетелства за прочувственото положение на Гешев.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР