Планински кристал идва от гръцката дума crystallos. Вярва се, че

...
Планински кристал идва от гръцката дума crystallos. Вярва се, че
Коментари Харесай

Планински кристал - значение и свойства

Планински кристал идва от гръцката дума " crystallos ". Вярва се, че планинските кристали са ледени формирания, основани с времето от големия напън на ледниците. Древните римляни са употребявали планинския кристал за бижута, печати и вази.

Древните гърци вярвали, че боговете пият амброзия и нектар от кристални чаши. Гърците употребявали планински кристал, с цел да палят олимпийския огън.

Планинският кристал е знак на целомъдрието, непорочност на мислите, невинността, скромността и верността. Според астролози, планински кристал е камъкът на Луната и Меркурий.

Вярва се, че в случай че студентите по време на изпити носят планински кристал в себе си, то те ще ги вземат сполучливо. Като талисман върху пръстен планинският кристал пази от мраз, този който го носи.

Планинският кристал, защищава от неприятни сънища, отстранява стрес, понижава главоболие и нарасналата температура.

Той също оказва помощ за лекуване на бодърствуване: просто поставете парче планински кристал под възглавницата си и ще спите умерено. Ако пиете от чаша, направена от този кристал ще се предпазите от зъбобол. Той също лекува дихателните пътища.

Древните гърци вярвали, че боговете няма да откажат помощ на човек, който идва в храма с планински кристал в ръцете си. Това е камъкът на ясновидци и учени. Той ускорява паметта, усъвършенства словото и мисълта, оказва помощ за разкриването на секрети.

Вода в която е преседял планински кристал придобива лечебни свойства: той забавя възпалителните реакции след ужилвания и изгаряния, усъвършенства храносмилането. Поставянето на кристална пирамида покрай монитора на компютъра ще понижи въздействието на нездравословните лъчения.

Този камък връща изгубените мемоари, взема решение проблеми, разсейва негативността и предизвика нашите качества, които безпричинно се смятат за изгубени.

Той ускорява молитвите, като ни държи в стеснен контакт с духовната страна на нашата персона и ни припомня, че нашата същинска природа е чисто духовна, макар че е вплетена в човешка форма на битие.

Всяко духовно търсене може да се подтиква и усили благодарение на силата от планинския кристал. Той предизвиква прочувствената изясненост и непорочност на сърцето, духовните прозрения, просветлението, мира и спокойствието.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР