Никога досега GasGas не е била толкова популярна мотоциклетна компания,

...
Никога досега GasGas не е била толкова популярна мотоциклетна компания,
Коментари Харесай

Gas Gas и с пълен арсенал от офроуд и кросови модели на MOTO EXPO 2023

Никога до момента GasGas не е била толкоз известна мотоциклетна компания, колкото в последните години. Донякъде това се дължи както на софтуерното израстване на испанските машини, по този начин и на спортните триумфи по трасета и писти. След като GasGas бяха закупени от Pierer Mobility AG, притежатели и на мотоциклетите KTM, марката доби международна популярност. Ще ги забележим и на MOTO EXPO 2023 в зала Арена София.

Заедно със международната си известност, GasGas набраха скорост и у нас, без значение че са неотдавна на българския пазар. Миналата година марката, дружно с другите испански мотоциклети – Rieju, направи дебют на ревюто София. Сега вносителите на Rieju и GasGas от Сървистрейд ООД, още веднъж ще участват на MOTO EXPO 2023.

Компанията GasGas е основана през 1985 година от Нарцис Касас и Жозеп Пибернат в Солт, Жирона в Каталуня. Продукцията е профилирана в офроуд и ендуро мотоциклети. През 2014 година GasGas се сля с испанския производител на мотоциклети Ossa и в беше добит от Torrot Group през 2015 година През 2019 година Gas Gas бе закупен от Pierer Mobility AG, които са притежатели на мотоциклетите KTM. След продажбата на KTM, офроуд моделите на Gas Gas бяха закупени от испанския производител на мотоциклети Rieju.

Rieju също е е производител на мотопеди и мотоциклети от Каталуня, Испания. Базата е във Фигерас, също в региона на Жирона. Компанията създава мотоциклети с дребен размер - сред 49 и 450 куб. см с мотори на Minarelli. Сървизтрейд ООД е представител и на двете марки, като има шоурум и профилиран сервиз. Освен това има и магазин за мотоекипировка, аксесоари и съоръжение.

Нарастващите продажби и известност на Gas Gas по света, а и у нас се дължи значително и на спортните триумфи. GasGas имаха победи и известност в триала, ендурото и кроса. Скокът на още по-високо стана, когато през 2022 година Сам Съндерланд с GasGas завоюва рали Дакар – най-голямото офроуд премеждие в света. Нещо повече - GasGas излязоха от известността си на „ кални “ мотоциклети, поради интензивността си в мотоциклетната Гран при. След прощъпулника в дребните класове, тази година GasGas прави дебюти и в MotoGP и то със фабричен тим.

Вносителите на марката GasGas от Сървизтрейд на своя щанд от 130 кв. м в зала Арена София, ще покажат всичко най-ново, създадено в Каталуня - от детските мотоциклети до огромните „ екшън герои “, като този на Сам Съндерланд.

Всички модели са версия за 2023 година с подобренията, направени от инженерите на компанията. Ще има и електрически мотоциклети за най-малките.

Като стана дума за мини машини, то би трябвало да отбележим специфичната детска гама за мотокрос на GasGas. Става дума за моделите MC85, MC65 и MC50, във версия 2023 година Към тях би трябвало да прибавим и електрическите минимотори MC-E3 и MC-E5.
Любителите на мотокроса ще могат да видят също нови машини. Сред тях е фабричната версия MC450F Factory, с която марката стартира международния шампионат в Аржентина тази година. Естествено, ще бъдат налични и машини с по-малки кубатури, версия 2023, които GasGas показаха в края на 2022 година Това са напълно обновените GasGas MC350F, MC250F и MC125. И дребните, както и огромните кросарки са основани напълно на международно потвърденото съчетение от извънредно мощни, лесни за ръководство и надеждни мотори, дружно с ултра леката и жилава хром-молибденова рамка, окомплектована с най-напредналaта технология в света на окачването, обезпечена от WP. Тъй като компанията Сървистрейд неотдавна е формален вносител на WP Suspension, приготвят и изненади - един или два модифицирани мотора, особено за MOTO EXPO 2023.

След като обявихме триумфите на марката в крос-кънтри и в ендурото, то на ревюто ще участват и от двата типа. Феновете ще видят два нови крос-кънтри модела – EX450F и EX300. Тези, които пък избират ендурото ще се насладят на първите модели за 2023 година – EC300, EC350F и EC250. Четиритактовите мотоциклети са съчетали в себе си най-модерните „ State of art ” технологии освен в региона на мотора, само че и във връзка с окачването, рамата, спирачките и цялата ергономичност на мотоциклета. Всички модели покриват последните евростандарти за екологичност и подлежат на регистрация. Продуктовата линия на марката дава опция за избор и на двутактови модели.

Дисциплината триал не е доста известна у нас, само че си има своите почитатели. А те ще видят новия TXT 250 Racing, съвсем същия, с който двамата фабричен ездачи – Хайме Бусто и Марко Мемпор, се пускат в международния шампионат. Между другото, на 11 март Бусто прекъсна невероятната серия от победи на многократния международен първенец Тони Боу във Виена.

Ще забележим и два мотоциклета Dual purpose - ES700 и SM700 за супермото във версията за 2022 година Кой знае, може да забележим и някой от новите пистови мотори на GasGas.

По-скромни като моделно многообразие, само че пък доста забавни са машините на марката Rieju. На първо място би трябвало да споменем машината за тежки ендуро прекарвания и завършения на всевъзможен терен MR300 RACING 2023. Във версия за 2023 година ще са и разновидностите Pro и Six Days France. Може би ще дойде и новият ендуро мотор Marathon 125 Pro.

Естествено, ще забележим и известния модел Century 125. Той е въодушевен от Rieju 175 от 50-те години на предишния век, Century е мотоциклет с добавена стойност, който желае да съобщи елегантността на своя дизайн, комбиниран с мотор с висока продуктивност. Мотоциклет за всички консуматори, който предлага нова класа на 125-кубиковия бранш, съчетаващ съвременен поврат на типичен дизайн с задоволително мощ и огромна приложимост.

Moto Expo 2023 ще чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

*Източник: Moto Expo 2023
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР