Пламен Георгиев депозира оставката си за освобождаване като прокурор, считано

...
Пламен Георгиев депозира оставката си за освобождаване като прокурор, считано
Коментари Харесай

Пламен Георгиев подаде оставка като прокурор


Пламен Георгиев подава оставката си за освобождение като прокурор, считано от 2-ри октомври, потвърдиха от Висш съдебен съвет.

Най-вероятно оставката ще бъде гледана на съвещанието на Прокурорската гилдия в сряда, заяви БГНЕС.

Правителството назначи някогашният ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за общоприет консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито съвещание на 9-ти август.

Пламен Георгиев подаде оставка като началник на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му беше утвърдена от Народното събрание. Той изясни напускането на поста със абсурда с терасата на жилището му в София, върху която - съгласно Столична община, има издигнати противозаконни постройки. Проверка на Национална агенция за приходите посочила, че всичко към приходите и придобиването на парцела на Георгиев е чисто, разгласи тогава той.

В началото на август прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне на работа като прокурор в профилираната прокуратура. Назначението му там е от 1-ви август, взеха решение правосъдните кадровици. Пламен Георгиев беше зам.-шеф на профилираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР