Плакати, обръщения и други печатни материали за предстоящите избори за

...
Плакати, обръщения и други печатни материали за предстоящите избори за
Коментари Харесай

200 са местата за предизборна агитация в София

Плакати, обръщения и други печатни материали за идните избори за общински съветници и кметове могат да се слагат на 200 места в столицата, като акцията към този момент започва от 27 септември, оповестиха от Столична община.

Най-много планувани места има в регионите „ Панчарево “ /25 бр./, „ Кремиковци “ /17 бр./, „ Подуяне “/ 15 бр./, а регионите „ Студентски “ /3 бр./, „ Красна поляна “ /3 бр./ и „ Люлин “ /2бр./ са с минимум избрани места. В тази численост не се включват всички здания, огради и витрини, които с позволение на притежатели или шефове също могат да служат за места за пропаганда.

Участниците в изборите би трябвало да знаят, че гербът и знамето на България и на непознати страни, както и религиозни знаци или изображения са неразрешени за потребление в пропагандните материали. Плакати, листовки и разгласи на предизборна тематика не бива да има и на транспортните средства и спирките на публичния превоз, монументи, дървета, ел. табла и други

Важно изискване е, че всички сложени в нарушаване пропагандни материали, ще бъдат премахвани навреме по реда член 186, алинея 1 от Изборния кодекс – „ Кметът на общината, регионът или кметството, или кметският наместник по Решение на Районната или Общинската изборна комисия и при нужда със съдействието на Министерство на вътрешните работи отстранява или изземва пропагандните материали, сложени или публикувани в нарушаване на кодекса “.

Партиите, обединенията и инициативните комитети следва да отстранен сами поставените от тях пропагандните материали до една седмица след осъществяване на изборния ден.

Заповедта за разпоредбите може да бъде забелязана на интернет страницата на Столична община www.sofia.bg в секция „ Избори за общински съветници и кметове “, както и на уеб страницата на Столичен инспекторат www.inspectorat-so.org.

След провелите се през май избори за членове на Европейския парламент от България за несвалени в точния момент пропагандни материали в София, от Столичния инспекторат връчиха актове за административни нарушавания на досегашните съдружни сътрудници Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР