Плажна ивица без свободен достъп, изградено без разрешение яхтено пристанище

...
Плажна ивица без свободен достъп, изградено без разрешение яхтено пристанище
Коментари Харесай

Прокуратурата откри множество строителни нарушения в летния сарай на Доган

Плажна линия без свободен достъп, построено без позволение яхтено пристанище и здания без утвърдени капиталови планове и позволения за градеж – всичко това е разкрила прокуратурата в парк „ Росенец “ край Бургас при инспекцията си на т.нар „ Летен сарай “, осведоми bTV.
Хотелският комплекс, населяван от почетния ръководител на Движението за права и свободи Ахмед Доган, попадна в центъра на публичното внимание, откакто опозиционни деятели пробваха да стигнат до недостъпния му плаж и се сблъскаха първо с охранители от НСО, а при идващия опит – с полиция и проведено пристигнали в региона симпатизанти на Движение за права и свободи.
От днешното известие на прокуратурата излиза наяве, че в „ Росенец “ е установено, че линията няма статут на морски плаж, достъпът е стеснен с железни платна, а парцел държавна благосъстоятелност е без формиран акт за такава.
В Регионалното министерство няма утвърден капиталов план и издадено позволение за градеж на пристана за яхти и лодки на „ Летния сарай “. Пристанището не е и в регистрите на този вид уреди. Няма и уверение за експлоатационна валидност.
В нотариалния акт написа, че пристрояването на пристанището е осъществено през 80-те години, само че инспекцията на място и кадастралните скици на парцела демонстрират, че това не е по този начин. Заради данни за документно закононарушение, материалите са изпратени на Върховната касационна прокуратура.
На самия нос „ Чукалята “ е открито, че три солидни здания (на 2 и 3 етажа), три бунгала и оранжерия са без утвърдени капиталови планове и издадени позволения за градеж. По същия метод общината в Бургас не е разрешавала слагането на преместваем обект, употребен от защитата.
За всички нарушавания е осведомен строителният надзор, който би трябвало да предприеме съответни дейности.

По отношение на жилищна постройка в местността Буджака край Созопол е открито, че тя е построена в нарушаване на Подробния организационен проект, защото парцелът е бил за вилно застрояване, като също така самата конструкция на къщата (намираща се върху два обособени имота) се разминава с наредбите на настоящия Подробен устройствен план.
Не са налични и изискуемите протоколи за установяване на линия и равнище на намиращите се на мястото ограда и басейн, като последният не попада в издаденото уверение на основния проектант на община Созопол и не е въведен в употреба.
При инспекция на строяща се постройка за курортно прилагане в Обзор е станало ясно, че няма доказателство за законността на стоманобетоновите водачи, които укрепват близкия склон, а инспекцията на място е открила, че част от водачите са в противоречие с утвърждения план. Не е построена и заложената в заповед от 2005 година нова улица. Има и други нарушавания по линия на допустимата кота корниз и така нататък
Кметът на Несебър би трябвало да уведоми ВАП, ДНСК и РДНСК Бургас за започнатите административни производства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР