Питателните и вкусни ястия след тренировка трябва да са комбинация

...
Питателните и вкусни ястия след тренировка трябва да са комбинация
Коментари Харесай

Три рецепти, богати на протеин, за всички, които тренират

Питателните и вкусни ястия след подготовка би трябвало да са композиция от въглехидрати, протеини и здравословни мазнини.

При задоволителен банкет на течности, това мощно трио ще ви помогне да постигнете оптимални резултати.

„ Мускулите се градят в кухнята “ е добре позната сентенция на всеки фитнес инструктор, който ще уточни няколко значими храни, които би трябвало да включите в режима си, в случай че стартирате да упражнявате.

Имайте поради, че наред със наложителната закуска и питателните междинни хранения, които да ви държат сити през целия ден, поддържането на организма хидратиран също е от основно значение.

Правилната и уравновесена диета, дружно с всички нужни хранителни субстанции, ще бъде горивото за вашето тяло, което ще ви поддържа мощни по време на изтощителна подготовка.

Въглехидратите, протеините и здравословните мазнини са мощно трио, което ще ви помогне да загубите нежеланите килограми и да скулптурирате тялото си.

Колкото и необичайно да звучи, с цел да реализираме мечтаните резултати, не би трябвало изцяло да заобикаляме въглехидратите, тъй като те ни оказват помощ да възстановим мускулната маса.

Докато протеините оказват помощ за построяването на мускули, здравословните мазнини обезпечават на тялото нужните минерали и витамини, с помощта на които подобряваме функционалностите на целия организъм.

Въпреки че губим нежелани калории по време на подготовка, с огромни старания и изпотяване губим и значими витамини и минерали от тялото, които би трябвало да бъдат възобновени.

Ако ви липсват хрумвания за вкусни и питателни ястия след подготовка, ви предлагаме три бързи предписания, богати на нужните хранителни субстанции, които в действителност ще ви заситят и ще ви върнат силата.

Проста пилешка салата

Съставки:
Шепа прясна рукола и градинска салата;½ лимон;50 грама нахут от буркан;170 грама пилешки гърди;½ червен лук;6-7 чери домати;Щипка сол;Щипка черен пипер.
Приготвяне:
Посолете и поръсете с черен пипер пилето и го запържете в тиган. Докато пилето се пече, сложете в паница руколата и градинската салата, прибавете нарязания лук, нахута и чери доматите.Когато пилето е готово, нарежете го на линии, прибавете го в чинията, посолете по избор и капнете няколко капки лимон. Добър вкус!
Бърз сандвич с яйце и пълнозърнест самун
 сандвич с авокадо
Съставки:
1 яйце;Филия пълнозърнест хляб;Авокадо;5 чери домати;125 грама моцарела;½ лимон;Щипка сол;Щипка черен пипер.
Приготвяне:
Изпържете яйцето в загрят тиган. Сложете обеленото авокадо в дълбока купа и го намачкайте с вилица. Добавете сол, черен пипер и няколко капки лимон и разбъркайте още един път.Пълнозърнестият самун се намазва с пастата от авокадото, върху него се поставя авансово изпърженото яйце. Нарежете моцарела и мини домати и се насладете на бързо ядене, което ще ви върне изгубената сила.
Овесена каша с плодове и ядки

Съставки:
6 супени лъжици овесени ядки200 мл прясно мляко;2 лъжици какао;1 супена лъжица мед;Банан;20 грама кашу;Шепа боровинки.
Приготвяне :
Сложете овесените ядки, млякото и какаото на прахуляк в бездънен съд, в който ще варите кашата. Всичко се разбърква добре и се вари до втвърдяване.Сложете сварената каша в паница или купа, прибавете комат банан, боровинки и кашу. Полейте всичко с мед и се насладете на вкусното и здравословно ястие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР