Няколко часа преди финала на конкурса за песен на Евровизия

...
Няколко часа преди финала на конкурса за песен на Евровизия
Коментари Харесай

Заради войната в Газа: Норвежката водеща на Евровизия се оттегли

Няколко часа преди финала на състезанието за ария на Евровизия норвежката водеща се отдръпна, съобщи през днешния ден ДПА.

Певицата Алесандра Меле изясни решението си в днешно видео в „ Инстаграм “, изтъквайки израелските дейности в линията Газа.

„ Провежда се геноцид, Отворете очите си. Отворете сърцата си. Нека любовта ви води към истината " ,  каза 21-годишната певица в англоезична обява.

Мотото на Евровизия „ Обединени от музиката “ ( " United by Music " ) е повода да се занимавам с музика, показва Меле. „ Но сега тези думи са просто празни думи.

Певицата, която има и италиански корени, през 2023 година класира  Норвегия на пето място на Евровизия с " Queen of Kings ".

Очаква се водещият Ингвилд Хелесен от публичната телевизия NRK да размени Меле.

Според информация на NRK и шведската телевизия SVT в шведския град Малмьо, където се организира събитието, се е състояла спешна среща.

Представителите на Ирландия, Швейцария и Гърция не участваха в подготовката за обичайното дефиле на участниците по-рано денем. Ирландецът Бамби Тъг, който неведнъж подлага на критика присъединяване на израелската певица Еден Голан, също пропусна съботната подготовка.

Бамби Тъг написа в „ Инстаграм “, че е имало „ проблем “, когато артистите желали да излязат на сцената за парада на знамената.

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който е уредник на събитието, съобщи, че изследва какво тъкмо се е случило.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР