Пишем ви загрижени граждани на гр. Добрич. Моля да помогнете

...
Пишем ви загрижени граждани на гр. Добрич. Моля да помогнете
Коментари Харесай

Сигнал до Narod.bg: Гербаджия, загробил 350 бона с криминална поръчка, се върна като зам.-шеф на театъра в Добрич, ето кой е Иван Мандев

„ Пишем ви загрижени жители на гр. Добрич. Моля да помогнете да се популяризира тази вест, тъй като това светотатство не трябва да се позволява. Искаме да имаме обикновено настоящ спектакъл. Моля, помогнете “.

Така стартира сигнал до Narod.bg за безобразията, които сътворил през годините някогашният шеф на Драматичния спектакъл „ Йордан Йовков “ в Добрич Иван Мандев, непосредствен до шайката ГЕРБ, който в този момент, въпреки и пенсионер, се завърнал като… зам.-директор.

СИГНАЛЪТ:

Преди дни Министерството на културата разгласява в своя YouTube  канал видео от извършения конкурс за нов шеф на трагичния спектакъл в Добрич.

От изявлението на комисията научихме, че някогашният към този момент шеф Иван Мандев, който е непосредствен до Политическа партия ГЕРБ, е управлявал театъра потресаващо през последните 14 години.

Разбрахме, че огромната зала не действа през по-голямата част от годината, че покривът на театъра тече, макар изхарчените 350 000 лева без Данък добавена стойност за ремонт след съмнителна социална поръчка през 2018 година, направена от гербаджията Иван Мандев.

Оказва се, че редовно остарелият шеф е нарушавал Кодекса на труда, като е подписвал всяка година срочни контракти с някои от личния състав, което жестоко нарушаване.

Реклама

За похлупак гербаджията не е позволил подписването на групов трудов контракт, който е щял да вдигне заплатите на чиновниците. Театърът в Добрич е оставен по течението през последните години и е един от най-зле финансово представилите се театри в страна с незначителните 12 щатни артисти.

Комисията за избор на нов шеф даже попита един от новите претенденти „ каква е мотивацията в град Добрич към днешна дата да има репертоарен спектакъл с непрекъсната натрупа? “ Представяте ли си какъв брой е зле обстановката, че да се задава сходен въпрос?  Дали в Добрич да има спектакъл, щом обстановката е толкоз лоша…

След всичко това бе определен нов шеф. Млад режисьор на име Стефан Спасов, който от години работи с добричките артисти и показват в действителност положителни спектакли и има добър капацитет за шеф.

След този лъч вяра, че обстановката ще стартира да се усъвършенства и остарелият пенсиониран към този момент шеф Иван Мандев е заменен, за жал научаваме, че некадърникът въпреки всичко ще резервира управителна позиция за себе си като зам.-директор. Дори е съумял към този момент да си подреди нов кабинет за своя пост и то много преди да се разгласи кой е спечелил състезанието.

Нашата молба като фенове е да не се позволява човек, който е злоупотребявал 14 години с този културен институт, да продължи да го прави.

Надеждите на добруджанци са свързани смяна към по-добро, а не към същото, само че под друга форма.

Надяваме се този въпрос да се позволи и в театъра да не се допусне да има сиви кардинали.

Освен това в извънредно жестоко нарушение на разпоредбите за спор на ползи Иван Мандев стопанисва автомивка в двора на Драматичният спектакъл от над 10 години. Фирмата се води на негова родственик и е на алегоричен наем през цялото това време. Фирмата е „ НИКОЛ 05 “ ЕООД с ЕИК 200859601. Фирмата е благосъстоятелност на Галя Николаева Мандева.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР