Пилотът на Макларън Стофъл Вандоорн изненада всички, като записа най-добро

...
Пилотът на Макларън Стофъл Вандоорн изненада всички, като записа най-добро
Коментари Харесай

Възкръсналият Макларън най-бърз до обяд във втория ден от предсезонните тестове във Ф1

Пилотът на Макларън Стофъл Вандоорн изненада всички, като записа най-хубаво време до обяд във втория ден от предсезонните проби във Формула 1 на пистата "Каталуния " край Барселона. Британският отбор възкръсна след вчерашния призрачен старт на тестванията за годината, когато откачило се задно дясно колело провали проектите на звездата на тима Фернандо Алонсо за деня.

Този резултат дава огромни очаквания на всички изстрадали чиновници, шефове и водачи в Макларън, макар доста ранната фаза от предсезонната подготовка във Формула 1. Вчерашните проблеми на отбора бяха механични и не се свързаха с новия снабдител на мотори Рено, от които се чака да оказват помощ главно за изваждането на Макларън от дъното и връщането им на лидерска позиция.

Втори в своеобразното нареждане в края на първата част от деня се подреди Валтери Ботас. Финландският водач на първенците от Мерцедес изостана от водача на 0.3 секунди, само че Валтери е с по-твърдите гуми софт спрямо Вандоорн.
Себастиан Фетел пое контрола над подготовката на Ферари във втория ден от съотборника си Кими Райконен. Двукратният международен първенец до доскоро се движеше с времена от дъното на таблицата. Причината за това е изборът на гуми от страна на Скудерия, които пратиха Себастиан с най-твърдите гуми от началото на деня до този миг.

Фетел направи няколко промени по настройките на новия си болид в бокса и преди минути се върна на пистата, където записа трето време. Германецът го направи още веднъж с твърдите сликове, което бе впечатляващо, като изоставането му е едвам секунда от водача, който от своя срана е с най-меките гуми за през днешния ден - ултра софт.

Младата звезда на Ред Бул Макс Верстапен към момента не е записал бърза обиколка от сутринта. Това е сериозен проблем за тима след вчерашното прелестно начало на тестванията, когато австралийският му съотборник Даниел Рикардо бе неосъществим през целия тестов ден. В тима ще създадат всичко допустимо да трансформират това и в оставащото време да съберат оптималната информация от работата с гумите, данните от мотора и аеродинамиката.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР