Петко Христов изигра силен мач за Специя, а тимът му

...
Петко Христов изигра силен мач за Специя, а тимът му
Коментари Харесай

Специя и Петко Христов запазиха мястото си в Серия Б

Петко Христов изигра мощен мач за Специя, а отборът му победи с 2:1 Венеция в последния 38-и кръг от постоянния сезон в италианската Серия В. Тимът на Специя приключи на 15-о място и избегна както директното изпадане, по този начин и плейофите за оцеляване против отбори от трета лига, завършвайки с 44 точки. Срещата имаше значение и за Венеция, които с поражениено се разминаха с непосредствено влизане в Серия А и в този момент ще играят плейофи.

Валентин Антов се появи след почивката за Кремонезе, който съкруши с 3:0 на собствен терен Читадела, само че тимът от Кремона остана на 4-о място с 67 точки и ще играе плейоф за завръщането си в Серия А. Третият българин в Серия В - Димо Кръстев, не беше в групата на Фералпи Сало поради лека травма. Отборът обаче по този начин или другояче беше изпаднал, заемайки 199-о място в класирането с 33 точки. В последния си мач Фералпи Сало отстъпи с 0:1 на Тернана, който приключва на 16-ата позиция и ще играе баражи за оцеляване.

Петко Христов за следващ път сподели, че е съществена фигура в отбраната на Специя и игра цялостни 90 минути в последното домакинство за сезона. В 12-ата минута той можеше да открие резултата след осъществяване на ъглов удар, само че топката прелетя около гредата. Пет минути по-късно гостите от Венеция откриха резултата поради неточност от ляво. Минута преди края някогашният капитан на Славия потегли на дрибъл отдясно и стигна до ъгъла на наказателното поле на Венеция, само че беше спънат и завоюва комфортен свободен удар.

Натискът на Специя даде резултат и след почивката с голове на Франческо Еспозито в 56-ата минута и на Аркадиуш Реца пет минути по-късно изтръгнаха успеха и си подсигуряваха оцеляването.

Валентин Антов се появи вместо Матео Бианкети, който вкара второто попадение за Кремонезе против Читадела на полувремето. До края на мача българският национал имаше две благоприятни условия да вкара, като изключително чиста беше тази в 90-ата минута. Микеле Кастанети с центриране от корнер изсипа топката в наказателното поле, само че ударът с глава на Валентин Антов (Кремонезе) от центъра на наказателното поле се оказа прекомерно висок. Преди това националът на България също имаше една опция.

Масимо Кода в 17-ата минута от дузпа, Бианкети в 36-ата и Денис Йонсен в 88-ата фиксираха крайния резултат.

Отборите на Парма и Комо завоюваха директна промоция за елита, като за тимът Комо това е завръщане при най-хубавите след 21 години очакване. Равенството 1:1 при гостуването на Козенца се оказа задоволително, с цел да им подсигурява 2-ото място в крайното класиране, защото и Венеция загуби. Комо има за собствен изпълнителен шеф Денис Уайз - някогашен британски национал и легенда на Челси, а френската икона Тиери Анри е вложител и член на Борда.

Парма, която е победител в Серия В, е другият състав, влизащ непосредствено при най-хубавите. Венеция като 3-и и Кремонезе като 4-и тим пропущат първия кръг на плейофите. В него ще се срещнат Катандзаро - Бреша и Палермо - Сампдория, като спечелилият от първата двойка ще играе с тима на Антов. Венеция получава противник от втория дуел. Леко, Фералпи Сало и Асколи изпадат, а Бари и Тернана ще играят плейаут-мач, от който един ще изпадне непосредствено.
 Турската федерация взе решение в ущърб на Мъри и Гьозтепе
Турската федерация взе решение в ущърб на Мъри и Гьозтепе

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР