ПГ на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност

...
ПГ на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност
Коментари Харесай

ГЕРБ искат оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС

ПГ на ГЕРБ приканва Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на ПГ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ако желаната оставка не бъде подадена в границите на работния ден, още на следващия ден в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще стартираме събиране на подписи за публично искане на оставка та му като зам.-председател на Народното събрание. От изказване на представители на ПГ на Българска социалистическа партия стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е създател на скандалната фраза, поместена в публична позиция на Българска социалистическа партия, съгласно която „ Народният съд “ е „ належащо и неизбежно правораздаване “, сподели Биков.

Той съобщи, че ГЕРБ приветства решението на управлението на Българска социалистическа партия да отдръпна тази оскърбителна за целия български народ теза от формалния си документ.

Валери Жаблянов не за първи път разяснява по безсрамен метод събития, които са нанесли тежки рани върху огромна част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на респект с едноминутно безмълвие към жертвите на тоталитарния режим “, разяснява Тома Биков. Според него държанието на Валери Жаблянов е недопустимо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР