Петролен разлив в пустинята на Кувейт. Кувейтската петролна компания обяви

...
Петролен разлив в пустинята на Кувейт. Кувейтската петролна компания обяви
Коментари Харесай

Петролен разлив в пустинята на Кувейт

Петролен разлив в пустинята на Кувейт. Кувейтската петролна компания разгласи “извънредно състояние ”  след  разлив на петрол  на сушата, случай, който деятелите за запазване на околната среда дефинираха като “повтарящ се проблем ” в богатата на сила страна от Персийския залив, съобщи Агенция Франс Прес.

Извънредното състояние е оповестено след “изтичане на петрол в западната част на страната ”, се споделя в изказване на държавната компания, като видео, оповестено от кувейтски медии, демонстрира изригваща тръба, заобиколена от огромно леке петрол.

“Няма потърпевши вследствие на теча и производството не е наранено ”, съобщи представителят на компанията  Кусай Ал-Амер  и добави, че не са докладвани токсични изпарения. След това добави, че приключването е станало “на сушата, само че не в жилищен регион ”.

Изпратени са екипи, които да открият източника на приключване и да овладеят случая, сподели Ал-Амер, като отхвърли да уточни точното място или размера на разлива.

Кувейтският вестник “Ал Рай ” разгласява в Тwitter видеоклип, на който се вижда тръба, изхвърляща огромни количества нефт върху безплодна земя.
Кувейт е страна с огромен рандеман на нефт, в която близо 90 % от държавните доходи идват от точно от тази промишленост.
Ключовият член в границите на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) сега създава към 2,7 млн. барела на ден.
Кувейтската петролна компания и преди е съобщавала за приключване на нефт в своите залежи през 2020 година и 2016 година

През август 2017 година Кувейт е имал  две петролни петна  край крайбрежията си, в това число едно, което е било дълго 1,6 км. Експертите обявиха, че другият разлив, наоколо до взаимно саудитско-кувейтско петролно находище, може да е измервал до 35 000 барела недопечен нефт.
Кувейтският  екоактивист Халид Ал-Хаджир  заяви, че степента на вредите от приключването на нефт от през днешния ден остава неразбираема, само че осъди неспазването на протокола за запазване на околната среда.

“Нефтеното замърсяване, което непрекъснато виждаме във въздуха, на сушата и в морето, потвърждава, че петролната промишленост не е задоволително сериозна във връзка с опазването на околната среда ”, сподели Ал-Хаджир, който е ръководител на неправителствената организация Green Line Environmental Group.

“Сблъскваме се с повтарящ се проблем, дължащ се на равнодушие и неспазване на стандартите за запазване на околната среда и сигурност ”, споделя той, критикувайки кувейтския орган за запазване на околната среда, че “не се оправя твърдо с петролния бранш ”.
Кувейтският специалист по петрола  Абдул Сами Бахбахани  заяви, че течът наподобява произлиза от зарязан петролен бунар, базирайки се на изображения, публикувани в обществените мрежи.

“Мисля, че кладенецът е бил затворен погрешно, което е довело до  ерозия на тръбите и циментовия похлупак , както и до повишение на налягането ”, сподели той, обяснявайки повода за петролния изблик и предупреждавайки, че искра може да провокира пожар.

През 1991 година, по време на първата  война в Персийския залив , отстъпващите иракски сили подпалват стотици кувейтски петролни кладенци, чието гасене лишава месеци.

Европейски Съюз отпуска 1 милиарда евро помощ за възобновяване на Турция

BGNES

Петролен разлив в пустинята на Кувейт

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР