Петото поколение“ ще е вълнуваща технология за собствениците на смартфони,

...
Петото поколение“ ще е вълнуваща технология за собствениците на смартфони,
Коментари Харесай

5G смартфоните идват през 2019 г. Какво ни чака?

„ Петото потомство “ ще е вълнуваща технология за притежателите на смарт телефони, само че доста по-важна ще е тя за бизнеса и обществото, включително за самостоятелните коли и медицината

Ако фирмите за смарт телефони желаят да останат конкурентоспособни през идващите години, 5G скоро ще бъде нещо наложително

Новините за 5G технологията ни проглушиха ушите. Тук-там към този момент се появяват пето потомство мрежи, само че човек не може да направи кой знае какво, с цел да се възползва от смяната. Е, обстановката скоро ще се промени…

Samsung към този момент е подготвена да продава своя първи 5G смарт телефон – ще го пусне в Съединени американски щати през първата половина на 2019 година Въпреки че не се показва кой тъкмо телефон ще поддържа 5G, Samsung нормално афишира най-новия си Galaxy S смарт телефон напролет.

Мистериозният телефон може да не е първият 5G смарт телефон, който ще се появи на пазара. До пролетта вероятно ще се нароят и други 5G модели от други снабдители. Но Samsung е най-големият производител на смарт телефони в света и решението му да пусне 5G смарт телефон значи, че останалата част от пазара няма да изостане.

Ако фирмите за смарт телефони желаят да останат конкурентоспособни през идващите години, 5G скоро ще бъде нещо наложително. Но предстоящият проливен дъжд от предложения към момента не дава на хората по света кой знае какви огромни нови благоприятни условия. Така е, тъй като мрежите от пето потомство са малко. Но и това е на път да се промени.
още по тематиката
Въпреки че 5G сега звучи по-скоро като маркетингов трик за укрепване на продажбите, скоро ще стане публикувана функционалност. 5G дава обещание доста по-високи скорости от 4G. Колко по-високи – към момента се спори, само че при лабораторните проби са реализирани скорости до 100 пъти по-високи от тези при 4G.

Когато обаче милиони хора се окажат в мрежата, поради натоварването може да се появи и известно закъснение на скоростта. Все отново индустриалните разбори правят оценка 5G мрежите като „ към 10 пъти по-бързи “ от 4G при действително приложение.

Особено значима е ролята на технологията за ултра-ниска инертност (забавяне) при 5G. Днешните мрежи се нуждаят от елементи от секундата за изпращане и приемане на известия (между смарт телефона и мрежата). Част от секундата не е доста, само че телефонът всекидневно прави десетки поръчки всякога, когато човек допре екрана си. При 5G обаче тази мрежова връзка няма да трае елементи от секундата, а ще е мигновена.

С други думи – никакви забавяния! Следователно, 5G ще е вълнуваща технология за притежателите на смарт телефони, само че доста по-важна ще е тя за бизнеса и обществото.

Нищожната инертност на 5G може да разреши на самоуправляемите коли да обработват цялата информация, от която се нуждаят, с цел да вземат решения на пътя – освен това решения, от които може да зависи нечий живот. Здравната промишленост също ще се възползва от надеждността – 5G може да помогне за сбъдването на новото потомство телемедицински роботизирани интервенции.

Преди всичко това да може да се случи обаче, мобилните оператори ще би трябвало да изградят инфраструктура за десетки милиарди долари. Това е огромен ангажимент, само че практиката до момента демонстрира, че стартират ли производителите тази конкуренция, софтуерната гражданска война не закъснява и всички имаме изгода от нея.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР