Петкратният шампион в Супербоул и най-голяма суперзвезда в Националната футболна

...
Петкратният шампион в Супербоул и най-голяма суперзвезда в Националната футболна
Коментари Харесай

Колко паникьосани трябва да са патриотите от контузията на Том Брейди?

Петкратният първенец в Супербоул и най-голяма суперзвезда в Националната футболна лига (NFL – американски футбол) Том Брейди е контузил лявото си рамо, с което внесе съществено доза терзание в лагера на спечелилите от предишния сезон Ню Инглънд Пейтриътс.

Медиите в Съединени американски щати отдават по-голямо значение на обстоятелството, че става въпрос за лявото рамо, а Брейди е десничар и извършва пасовете си с другата ръка. Също по този начин той самият е изразил подготвеност да се включи още в идващия дуел на „ патриотите “ от календара на Източната дивизия на Американската футболна конференция против Ню Йорк Джетс в нощта на неделя против понеделник българско време.

Don't count out Tom Brady for Week 6. pic.twitter.com/t7slXpT6nQ
— SportsCenter (@SportsCenter) October 11, 2017
Големият проблем на Пейтриътс и в частност на Брейди не е даже толкоз контузията му в лявото рамо, макар че тя сама по себе си също ще докара до неприятности. Дори да играе още в идващия мач, то той би трябвало да се води по най-разпространения съвет в сходна обстановка – когато едната част от тялото ти е компрометирана физически, да вземем за пример с травма, старай се да падаш и да се приземяваш на другата страна. Само че другата страна в тази ситуация на Брейди е дясната му, а точно с тази си ръка той извършва отиграванията. Ако се старае да се приземява на нея, може да рискува по-големи затруднения. Да не приказваме, че съперниците може да нападат особено лявото му рамо, знаейки за проблемите му през този месец.

" I’ll be there Sunday. Don’t worry about that. I’ll be there. " - Tom Brady #Patriots pic.twitter.com/DK72YpuwQC
— Binge Sports (@BingeSports) October 11, 2017
Но огромният проблем на Пейтриътс е, че предишният сезон Брейди бе на 26-о място измежду куотърбековете във връзка с брой пъти, в които е бил повалян. Само 15 пъти за целия минал сезон, в който той изведе отбора си до величествения, паметен и исторически триумф в Супербоул с извънземното второ полувреме на финала против Атланта Фалкънс. А за изиграните досега 5 мача от постоянния сезон на НФЛ той е четвърти в същата ранглиста с цели 16 поваляния и общо поети 32 удара по време на дуелите!

Неспособността на офанзивния състав на „ патриотите “ да предпазят най-ценния си човек, своя водач, е главната причина за терзание за всички, свързани по някакъв метод с първенците.

А и не е за занемаряване фактът, че суперзвездата е към този момент на 41-годишна възраст и всяко отсичане, всеки удар, всяка травма, му се отразяват надалеч по-сериозно, в сравнение с преди десетина-петнадесет години...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР