Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо изказа възхищението си,

...
Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо изказа възхищението си,
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо: Не съм мечтал никога да подобря рекорда на Пеле

Петкратният притежател на Златната топка Кристиано Роналдо изрече възхищението си, откакто задмина головия връх от публични попадения на Краля на футбола Пеле.

Това стана факт, откакто европейският първенец наниза хеттрик против Каляри като посетител в 27-ия кръг на Серия А.

" Последните няколко седмици бяха изпълнени с вести и статистики, акцентирайки ме като най-резултатния състезател в историята на футбола, задминавайки 757-те публични гола на Пеле. Въпреки че съм признателен за това, в този момент е време да обясня за какво не признавах този връх досега.

Безкрайното ми и абсолютно удивление за господин Едсон Арантес до Насименто, както и уважението, което имам към средата на XX век, ме накараха да счета 767-те му попадения, добавяйки 9-те му за щатския тим на Сао Пауло, както и тези за бразилския боен отбор за публични. Светът се е трансформирал от този момент, както и футболът, само че това не значи, че можем просто да изтрием историята съгласно ползите ни.

Днес, когато доближавам кота 770 публични гола в професионалната ми кариера, първите ми думи са непосредствено към Пеле. Няма състезател в света, който не е отгледан без да слуша истории за мачовете му, головете му и достижението му, аз не съм изключение. Поради тази причина съм изпълнен с наслада и горделивост, до момента в който признавам достижението, което ме слага на върха на международните голмайстори, заминавайки върха на Пеле, нещо за което в никакъв случай не съм мечтал, до момента в който израствах като дете от Мадейра.

Благодаря на всички, които са взели присъединяване в това необикновено премеждие с мен. Към моите съотборници, моите съперници, към почитателите на красивата игра по целия свят и над всички - към фамилията ми и околните ми другари - повярвайте ми, когато споделям, че не бих могъл да го сторя без вас.

Сега нямам самообладание за идващите мачове и провокации. Следващите върхове и титли! Повярвайте ми, тази история е надалеч от края си. Бъдещето е на следващия ден и към момента има доста какво да се печели с Ювентус и Португалия!

Присъединете се към мен в това премеждие! Хайде! ", написа CR7.

Трикратният международен първенец Пеле поздрави Кристиано Роналдо.

" Кристиано, животът е независима борба. Всеки основава лично премеждие. А какво красиво странствуване имаш ти! Възхищавам ти се извънредно доста, обичам да те следя по какъв начин играеш и това не е загадка за никого. Поздравления за подобряването на върха ми за голове в публични мачове. Единственото ми страдание е, че нямам опция да те прегърна през днешния ден. Но оставям тази фотография в твоя чест с голяма обвързаност като знак на другарството ни, което съществува от доста години ", написа в Инстаграм Едсон Арантес до Насименто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР