Петиция срещу по-ранното тръгване на училище следващата учебна година тръгна

...
Петиция срещу по-ранното тръгване на училище следващата учебна година тръгна
Коментари Харесай

Тръгна петиция срещу по-късата лятна ваканция

Петиция против по-ранното потегляне на учебно заведение идната образователна година потегли из интернет. Документът събира поддръжници след предлагането на министъра на образованието проф. Николай Денков и други класи за по-късата лятна почивка за сметка на повече почивки през образователната година. Припомняме, че България има най-дългата лятна почивка в Европа: 3 месеца и половина за най-малките и 2 месеца и половина за прогимназиален и гимназиален клас. Ваканциите на множеството европейски възпитаници са приблизително 30-45 календарни дни.

Публикуваме текста на петицията без редакция:



С всяка нова " промяна " образованието ни става по-зле и децата ни по-необразовани приключват учебно заведение. Трябва да се откри вид да се понижи образователния материал, с цел да не се постанова препускане през него и да спре да се смъква подобен от горните класове все по-надолу, тъй като децата още не са узрели за него, с цел да го усвоят и схванат! От тук идват и компликациите при образованието им.

Проблемът няма да се реши с понижаване на лятната почивка! Лятото е опция за децата да играят и поддържат връзка между тях, да вървят на лагери и почивки със фамилиите си, да играят на открито - било в града или на село. Лятото е време да се заредят и с нови сили на 15 септември да тръгнат отново на учебно заведение! Няма по какъв начин понижената лятна почивка да се компенсира с увеличена зимна, когато времето е студено и подготвя към повече седене у дома и пред устройствата. Изтеглянето на някои НВО и ДЗИ за другите класове в юни и юли в допълнение нямалява ваканцията и затруднява кандидатстването на децата в чужбина и в България. Спрете с безумните промени!

" Александър Стамболийски избира датата 15 септември за първи образователен ден и тя остава закована и до през днешния ден. Решението си той взима през далечната 1921 година " Тогава главния претекст е, че децата би трябвало да оказват помощ на родителите си в прибиране на реколтата от полето, през днешния ден може да кажем: дано децата се възползват от хубавото лятно слънце и море, които са значими както за физическото им, по този начин и за психическото им здраве! А претрупаните образователни стратегии с доста непотребни неща - върху това работете от МОН, не мислете по какъв начин да съкратите почивката на децата!

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР