РИМ (AP) — Четиридесет и девет служители на Ватиканските музеи

...
РИМ (AP) — Четиридесет и девет служители на Ватиканските музеи
Коментари Харесай

Служителите на Ватиканските музеи предизвикват папата със законна оферта за по-добри условия и отношение

РИМ (AP) — Четиридесет и девет чиновници на Ватиканските музеи са подали тъжба за групов иск до администрацията на Ватикана, изисквайки по-добро старшинство, овакантяване и надбавки за ексклузивен труд в извънредно, обществено предизвикателство към ръководството на папа Франциск.

Жалбата, датираща от 23 април и оповестена този уикенд в италианските вестници, също по този начин твърди, че личният състав е изправен пред опасности за здравето и сигурността заради разходи- спестявания и явни начинания за генериране на облаги в музея, в това число претъпканост и понижен брой охранители, с цел да държат туристите на разстояние.

Нито представителят на Ватикана, нито кардинал Фернандо Вергес Алзага, президент на държавната администрация на Ватикана, която управлява музеите, дадоха отговор на имейл с искане за коментар.

Жалбата е най-новото правно предизвикателство, което акцентира по какъв начин законите, наредбите и практиките на Ватикана постоянно са несъвместими с италианските и европейските правила. Н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР