Петър Танев, българин от Асоциация Свободна Русия, който има и

...
Петър Танев, българин от Асоциация Свободна Русия, който има и
Коментари Харесай

Голям удар по русофилите в Европа. Авторът е българин

Петър Танев, българин от Асоциация " Свободна Русия ", който има и съветско поданство, провежда подписка за прекратяване на активността на съветските центрове на територията на Европейския съюз, съобщи БНР.

Инициативата, в която взе участие и евродепутатът от Европейската национална партия Андрей Ковачев, има поддръжката на представители на огромните политически групи в Европарламента.
-->
" Да се покаже на европейските институции и Европейски Съюз като цяло, че към момента продължава да върви кремълска дезинформация, която прави всичко допустимо да разделя европейското общество. Тъй като аз съм българин и руснак, за мен първостепенно е доста значимо България да отстрани сходна опасност. За мен като руснак е доста значимо такива хора, които реализират сходна пропагандистка активност в този така наречен съветски културен център да прекратят да го вършат, тъй като по този метод дискредитират самото съветско общество ", изясни пред Танев.

Подписката е изпратена до Европейската комисия, Съвета на Европейски Съюз и висшия представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Петър Танев направи коментар и по отношение на конференцията на съветската демократична съпротива, която ще се организира през днешния ден и на следващия ден в Европейския парламент в Брюксел. Сред участниците е съветският някогашен магнат Михаил Ходорковски. Основна цел на конференцията е да се сътвори обща група сред нея и Европейски Съюз като платформа за доближаване с европейските институции. Проявата е под патронажа на Европейския парламент и в нейната организация вземат участие четирите най-големи политически сили - Европейската национална партия, Прогресивния алианс на социалистите и демократите, " Обнови Европа " и Зелените/Европейски свободен алианс. Онлайн ще се включат международният първенец по шахмат Гари Каспаров и Нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов. Сред въпросите, които ще се разискват, е по какъв начин съветското общество може да направи демократичните промени в страната си и подготовката за нейното ръководство след рухването на режима на Путин.

" Във всеки един миг нещо може да стане в Русия, режимът ще падне, какво ще прави Европейски Съюз. Не би трябвало да се повтарят грешките на 90-те години, когато демократичните страни оставиха Русия да измине своя път. За страдание, това не става, Русия е прекомерно огромна страна ", сподели Танев, който е участник в организацията на събитието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР