Перспективите за европейския газов хъб Балкан са много добри. Това

...
Перспективите за европейския газов хъб Балкан са много добри. Това
Коментари Харесай

Газовият хъб Балкан е с добри перспективи според евродепутата Владимир Уручев

" Перспективите за европейския газов хъб " Балкан " са доста положителни. " Това сподели за News.bg евродепутатът от Групата на Европейската национална партия Владимир Уручев, който е и член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика.

Уручев разяснява отговора на Европейска комисия до Министерството на енергетиката за настояването позволение за доставка на съветски газ. Припомняме в писмо еврокомисарят за енергетиката и климатичните промени Мигел Ариас Канете акцентира смисъла на газоразпределителния център " Балкан " както за България, по този начин и за района на Югоизточна Европа.

 Европейска комисия позволи да използваме съветски газ в плана
Европейска комисия позволи да използваме съветски газ в плана " Балкан "

Страната ни възнамерява и нова тръба с Македония

Уручев съобщи, че това е било предстоящо решение от страна на Европейска комисия. " Европейска комисия поддържа основаването на този газов хъб " Балкан " по простата причина, че това е единственият метод на територията на Европейски Съюз да се осъществят външни доставки ", уточни Уручев.

По думите му в границите на Европейски Съюз регламентът изисква достъпът до тръби да бъде за всички, тъй че да не може един притежател да дефинира изискванията. " Това роди концепцията за основаването на европейския газов хъб " Балкан " на територията на България, в който да могат да се сплотяват разнообразни източници ", разяснява още евродепутатът ни.

 Борисов показа плана за хъб
Борисов показа плана за хъб " Балкан " в Истанбул

На 22-ия Световен петролен конгрес

" Така че за мен беше изцяло предстоящо Европейска комисия да позволи в този хъб да може да постъпва съветски газ, още повече, че Русия е главен вносител на газ за Европейски Съюз ", сподели още той.

Евродепутатът ни чака европейският газов хъб " Балкан " да продължи да се развива и България да съумее да се възползва от своето геостратегическо състояние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР