Нито една от двете страни не иска Брекзит или твърд

...
Нито една от двете страни не иска Брекзит или твърд
Коментари Харесай

Борисов подкрепя удължаване на срока за Брекзит, за да няма голям хаос

Нито една от двете страни не желае Брекзит или корав Брекзит, или излизане без контракт. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който е в Брюксел на среща на евролидерите за излизането на Англия от Европейски Съюз.

Борисов: " Събираме се като предходния път, както по-предишния, по-предишния път. Има доста въпросителни. Ако се извърши това, което госпожа Тереза Мей в своето писмо е написала до Доналд Туск и той ни го изпрати на нас, тя желае 30 юни (дата за излизане от Европейски Съюз - бел.ред.). А съдейки от българската реалност, си задавам първия въпрос - това значи, че Британия би трябвало да организира избори и след 24 май те към този момент ще са евродепутати (изборите за Европейски парламент ще се проведат на 26 май - бел. ред.). Има ли правни благоприятни условия и какво би станало по-късно, тези британски жители (граждани на Англия - Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - бел. ред.), определени за евродепутати кажат: " Ние желаеме да си останеме в Европейския парламент ". Има ли мощ, която да им каже: " Напуснете ".
 България поддържа консенсус за отсрочване на Брекзит
България поддържа консенсус за отсрочване на Брекзит

Урегулирано отдръпване и временен интервал са най-хубавият вид

След това министър председателят разяснява, че той е " за " да се удължи срокът за напускането на Англия , само че единствено в случай че всички гаранции са налице, тъй като другояче може да стане огромен безпорядък , както уточни Борисов.

" Това ще дискутираме. И откакто не сме подготвени за Брекзит, очевидно и британците, и ние, най-добре да се даде най-дълъг период - година, година и половина . И тогава, през това време да се работи, тъй като просто в петък ще настане потрес и смут, в случай че не се удължи. И отговорни ще сме ние, тъй като те, британците, всякога идват с ново искане за удължение и който каже " не, дотука беше ", поема целия риск, че поради него това се е случило ", добави министър-председателят.

Според Борисов във всички случай е по-добре срокът да се удължи, в сравнение с в петък границата просто да бъде затворена. " Ние имаме 2 дни. Така че нощта е пред нас, и още веднъж отново същото ще приказваме.
 Отлагане на Брекзит ще има - Европейски Съюз и английският парламент поддържаха Тереза Мей
Отлагане на Брекзит ще има - Европейски Съюз и английският парламент поддържаха Тереза Мей

Най-вероятно ще бъде отсрочен за 30 юни

Запитан дали оставките на властта ще продължат да валят , министър председателят уточни, че чака и от другите да има оставки. " Аз чакам и от другите оставки. Щото доста е, нали... Те ни гледат сеира, а ние - човек след човек, човек след човек. И то знакови фигури подават оставки и най-после излизат с цялата си безочливост и споделят, че оставките не било нищо. Ми подайте и вие като нас оставки и по-късно ще приказваме по другите тематики. Не е ли вярно ", уточни Борисов.

Припомняме, до момента абсурдът с жилищата на властта коства оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като национален представител;

- зам. регионалния шеф на София Томи Николов.

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, само че той отхвърля към този момент да се оттгели от кметското място и единствено напусна партията.

Освен това се водят инспекции против шефа на Антикорупционната организация Пламен Георгиев, сина на шефа на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов и на брачната половинка на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Вчера бе разпоредено да се ревизират сигналите за жилищата и на министъра на туризма Николина Ангелкова и депутата от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР