Липсата на няколко родни евродепутати можеше да реши мача по

...
Липсата на няколко родни евродепутати можеше да реши мача по
Коментари Харесай

Желязков вече гледа към следващия вот срещу пакета Мобилност

Липсата на няколко родни евродепутати можеше да реши мача по тематиката за Пакет " Мобилност ", само че не бяха единствено те отсъстващи. На гласуването отсъствали и румънци и литовци и други. Факт е обаче, че нашата 17-членна делегация можеше да реши този въпрос за целия 700-членен състав на Екологичен потенциал. Вече гледаме към идващото гласоподаване на следващия ден. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков пред Нова по отношение на вчерашния избор в европарламента , при който единствено 2 гласа не доближиха за това пакетът " Макрон " да не влиза в дневния ред на Екологичен потенциал и надлежно да се гласоподава чак в новия състав на Екологичен потенциал след изборите. В същия миг, припомняме, трима евродепутати о България не участваха на гласуването , което щеше да бъде основно. Това са Светослав Малинов, Николай Бареков и Нежми Али.

Припомняме и коментара на министъра след гласуването на текстовете - той отсече, че е гневен от този толкоз непосредствен резултат.

" Резултатът е извънредно разочароващ. Аз ще изляза от политическата уместност и ще кажа напряко: Бесен съм от този резултат! И знаете ли за какво? Защото ние имаме 17 члена от 700 в Екологичен потенциал. Тези 17 души можеха да решат мача ", сподели той през вчерашния ден.
 Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета
Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета " Мобилност "

Николай Бареков умишлено подкрепил проекта " Мобилност "

Упрекваме себе си, не търсим виновност другаде. Сега следва по-трудното. Има организация за на следващия ден, уточни министърът.

На въпрос дали е редно оправдания с трафика да се одобряват в сходни случаи Желязков не разяснява друго, като се изключи че всеки евродепутат самичък провежда деня си. Някои не могли да участват на гласуването поради трафика, а други имали по-солидни аргументи (Николай Бареков, който съобщи, че мобилният пакет би трябвало да мине, тъй че с него да се натрият носовете на " българските транспортни босове " - бел. ред.).

Стана ясно, че мобилният пакет е минал през над хиляди ремонти, преди да бъде вкаран за разглеждане в Екологичен потенциал. Утре евродепутатите ще гледат напълно друг документ - те н ямат физическата опция обаче и да се срещнат с всички ремонти. И преводът към момента не бил подготвен.
 Росен Желязков за гласуването на пакета
Росен Желязков за гласуването на пакета " Мобилност ": Бесен съм от този резултат

Загубихме нашия мач в последната минута

" Множество ремонти, които да дадат в случай че не различни решения, то най-малко основаване на нужните предпоставки за саботиране на работата ", съобщи Желязков.

Утре пред постройката на Екологичен потенциал се провежда митинг на българските превозвачи . Не е разрешено обаче те да стачкуват с камионите си, тъй като локалните управляващи са разрешили единствено 1 камион по време на демонстрацията, който да послужи за трибуни. Чули се закани и за палеж на камиона, в случай че протестиращите не удовлетворени.

На митинга на следващия ден в Стграсбург ще има към 600 души.
 Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласоподаване
Джамбазки: Провалихме се в най-важното гласоподаване

Пакетът на Макрон за тираджиите на крачка да стане закон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР