Персоналните конфликти между политици разбиват системата за национална сигурност. Това

...
Персоналните конфликти между политици разбиват системата за национална сигурност. Това
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Персоналните конфликти между политици разбиват системата за сигурност

Персоналните спорове сред политици разрушават системата за национална сигурност. Това сподели в изявление за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Бойко Ноев, министър на защитата в държавните управления на Ренета Инджова и Иван Костов, който разяснява основаването на ново звено, сплотяващо " Жандармерията " и Специализираният отряд за битка с тероризма. По думите му явно сред министър председател и президент има спор по тематиката за НСО.

„ Затова са решили да изземат тези негови функционалности по закон. Очаквам в скоро време НСО да се изпразни дефинитивно от наличие, а транспортният парк да се трансферира към някое от министерствата. Виждаме, основният прокурор към този момент основава интензивно звено за сигурност в границите на правосъдната власт. Вероятно ще се появи трето ОБО, само че персонално за основния прокурор. И ние ще продължим да плащаме тези безобразия и прищевки на нашите политици и хора, които сме избрали във властта “, добави той.

Бойко Ноев акцентира, че години наред президентът не е сложил въпроса за несъответствията в системата за национална сигурност. „ Той ги маркираше, само че се позоваваше на това, че няма отношение, тъй като по закон няма права и отговорности по отношение на НСО. Едва преди няколко месеца президентът съобщи намерено, че не е вярна защитата на Доган и Пеевски, само че не продължи. Това беше още един образец по какъв начин президентът по принцип заема вярна позиция в отбрана на публичния интерес, само че няма силата, уменията и политическия инструментариум да я довърши и тези неща увисват във въздуха. Едноличният режим на Борисов, сенчестата страна, която намира политическа проекция в Движение за права и свободи и кръговете към Движение за права и свободи, ще му сменят закона и ще му го вземат “, акцентира Бойко Ноев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР