Персоналът в ресторантите към хотелите остава без помощ, въпреки затварянето

...
Персоналът в ресторантите към хотелите остава без помощ, въпреки затварянето
Коментари Харесай

Несправедливост: Персоналът в ресторантите към хотелите остава без помощ

Персоналът в заведенията за хранене към хотелите остава без помощ, макар затварянето им. Служителите няма да могат да се възползват от помощта от 24 лв. дневно, съобщи ТВ България Он Еър.

Хотелиерите са обезпокоени и за качеството на обслужване на гостите им.

Ресторант към хотел в Русе не работи, също като останалите. От 8 души, които са били заети в заведението, единствено двама сега са на работа.

Оказва се обаче, че тези чиновници няма да получат обещаните 24 лв. дневно, макар че бизнесът е затворен. Гостите на хотелите също са пострадали от обстановката.

" Има посетители, които в кръга на шегата, оферират да им сложим една маса в коридора да се хранят, което е безумство. Много ни е мъчно. Губим резервации, губим действителни клиенти ", сподели Павлин Косев, който е притежател на хотел.

Много хотели са изправени пред алтернативата дали да не затворят напълно, тъй като не могат да подсигурят личния състав си и да оправдаят упованията на клиентите. Те се надяват мярката да бъде прецизирана.

" Логично би било или да се отворят тези заведения за хранене, които са към хотелския комплекс, с цел да работят за гостите на хотела. Или тези хора, които са освободени от този вид заведения за хранене, да получават същата помощ като останалите заведения за хранене, които не са към хотелска част ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР