Персоналът на столичната онкологична болница протестира срещу решението в лечебното

...
Персоналът на столичната онкологична болница протестира срещу решението в лечебното
Коментари Харесай

Софийска онкология настръхна срещу COVID отделение

Персоналът на столичната онкологична болница стачкува против решението в лечебното заведение да бъде разкрито Коронавирус поделение с 29 кревати. Според медици и пациенти смесването на потоци от онкоболни и инфекциозно заболели е невероятно да се избегне, в случай че Коронавирус зоната стартира да работи интензивно.

Лекари, медицински сестри и санитари са безапелационни, че има заплаха в случай че онкоболните бъдат лекувани дружно с Коронавирус пациенти.

Проф. Панайот Куртев - шеф на отделението по обща и коремна хирургия приказва от свое име и от името на сътрудници си: „ Ние сме в отбрана на нашите заболели, защото тези заболели са с нарушена имунна подготвеност. С към 30% се усилва смъртността на това заболяване в композиция от онкологични болести и ковид “.

Според проф. Панайот Куртев няма опция да бъдат разграничени пациентите, защото входът е един. А тези, които са с COVID-19, няма по какъв начин да бъдат с пациентите с онкозаболявания, защото вторите са доста чувствителни и е належащо да бъдат защитавани.

Директорът на онкологичната болница в София доктор Стефан Константинов изясни, че проблем няма: „ В болничното заведение няма никакви клиники отделения инфекциозни разположени. Имаме един етаж, който е изолиран за пациенти, раково заболели, които са вирусоносители. Това, което сме създали, е положително за болничното заведение и самият факт, че има един единствен пациент “.

Пациентите са обезпокоени, както и медицинският личен състав, който се грижи за тях: „ Ние, в случай че се заразим, ние умираме. Има малко личен състав, може ли горе да вървят тъкмо тези сестри и личен състав, никога “.

Евгения Александрова - ръководител на Асоциацията на онкоболните пациенти, изясни пред БНР, че "притеснението идва освен от разкриването на поделение в националната онкологична болница, а изобщо от решението в лечебните заведения от подобен темперамент, обслужващи подобен фокус пациенти, които характерни болести, да се откриват такива отделения.

"Това решение и тази концепция, залегнала в заповедта на Министерството на здравеопазването, няма никаква здравна логичност, сподели Александрова.

„ Ако на следващия ден обект на зараза станат пациенти с Коронавирус, кой ще лекува това значително общество от заболели хора, неколкостотин хиляди “, попита председателката на пациентската асоциация.

Евгения Александрова счита за допустим разновидността болничното заведение да употребява своя запас да лекува онкоболни с ковид. „ Защото тези хора ще бъдат в наблюдаване и в подтекста на главното им заболяване “, посочи тя.

Специализираните лечебни заведения да разкриват кревати единствено за потребностите на своя поток от пациенти е залегнало и като законодателно предложение, сподели Александрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР