Пентагонът заяви, че Съединените щати отпускат допълнителна помощ в сферата

...
Пентагонът заяви, че Съединените щати отпускат допълнителна помощ в сферата
Коментари Харесай

САЩ отпускат още 300 млн. долара военна помощ за Украйна

Пентагонът съобщи, че Съединените щати отпускат спомагателна помощ в областта на сигурността на стойност 300 милиона $. Тя е предопределена за украинските въоръжени сили, които пазят страната си от съветската инвазия, предава Ройтерс.

Новият пакет включва ракетни комплекси с лазерно ориентиране, дронове камикадзета Switchblade, безпилотни самолети Puma, системи за битка с дронове, бронирани коли, картечници, муниции, информационни системи и други Предвидени са също и цивилни услуги за сателитно наблюдаване и здравно съоръжение, заяви представителят на американското министерство на защитата Джон Кърби.

По думите му, от идването си на власт през януари 2021 година държавното управление на американския президент Джо Байдън е отпуснало на Киев над 2.3 милиарда $ военна помощ, от които 1.6 милиарда $ са отпуснати след нахлуването на Русия.

Помощта се отпуска в границите на Инициативата за подпомагане за сигурността на Украйна.

„ Съединените щати не престават и съдействието със своите съдружници и сътрудници в търсенето и даването на спомагателни благоприятни условия на украинската страна “, сподели той.

Белият дом съобщи, че Вашингтон дава на Киев съоръжение, ако Русия употребява химически или биологически оръжия в Украйна.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР