Няма да има забавяне с разпределянето на бюлетините преди вота

...
Няма да има забавяне с разпределянето на бюлетините преди вота
Коментари Харесай

Стоянов: Ще има засилени мерки в районите с рискови секции

Няма да има закъснение с разпределянето на бюлетините преди вота 2 в 1 в неделя. Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че този развой е започнал по-рано от нормално, по тази причина се чака да няма спънки в деня на изборите, съобщи.

" 263 сигнала са постъпили досега в Министерство на вътрешните работи. Те са както за възможни закононарушения за платен избор, по този начин и за изборни нарушавания. Чух за информация за съществуването на рискови изборни секции. От Министерство на вътрешните работи сме подхванали нужните дейности, и сме определили обособени места, на които ще има засилено наличие, за да не допуснем " гласуването под строй ", разяснява още Стоянов.

На този декор в Монтанско през днешния ден се организира профилирана акция против нарушение на изборните права на жителите. В помощ на дейностите на полицията от Института за развиване на обществената среда излязоха с проучване, което демонстрира рисковите секции. В тях се следят съществени отклонения от общите резултати в съответните обитаеми места.

Броят им е  827. На парламентарните избори през 2021 г в тях са подадени над 186 000 гласа. През 2023 година гласувалите в рисковите секции са близо 144 000. Избирателната тежест на тези гласове е от 5 до 10%, само че това не значи, че се регистрира платен и следен избор.

Най-много са рисковите секции в Хасково - 81, Шумен - 64 и Бургас – 60.

По-рано служебният министър председател Димитър Главчев също увери, че подготовката за изборите 2 в 1 на 9 юни върви по проект. Той прикани гласоподавателите да гласоподават интензивно в неделя, с цел да има постоянно държавно управление.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР