Пекин. Руско-китайските преговори ще придадат нов импулс в отношенията между

...
Пекин. Руско-китайските преговори ще придадат нов импулс в отношенията между
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Русия и Китай се поддържат на фона на сътресенията и промените по света

Пекин. Руско-китайските договаряния ще придадат нов подтик в връзките сред Москва и Пекин, които не престават да се поддържат на фона на разтърсванията и измененията, които протичат по света. Това съобщи президентът на Китай Си Дзинпин преди срещата с съветския си сътрудник Владимир Путин в китайската столица, предава ТАСС .

„ У нас това е доста добър знак, денят на откриването на Олимпиадата е денят на началото на пролетта, още повече, че през днешния ден се срещаме “, сподели той. „ Сигурен съм, че пролетната ни среща ще даде още повече сила и сила на нашите връзки “, акцентира Си Дзинпин. По думите му Русия и Китай остават ангажирани с устойчивото развиване на двустранните връзки, макар многото провокации и рецесии, пред които е изправена международната общественост.

„ Светът навлезе в нов интервал на разтърсвания и промени. Човечеството е изправено пред доста провокации и рецесии. На този декор нашите страни остават отдадени на първичната цел, като поставят неуморни старания за стабилно развиване на двустранните връзки “, сподели той.

Според китайския президент Пекин и Москва си оказват мощна поддръжка в отбраната на главните ползи. Както посочи той, политическото и стратегическото доверие сред Китай и Русия непрестанно се ускорява. Си Дзинпин добави още, че провеждането на Зимните олимпийски игри в китайската столица е „ тематика, която визира цялото човечество “.

„ Страните мощно поддържат напъните за отбрана на техните съществени ползи. Политическото и стратегическото взаимно доверие се ускорява “, сподели Си Дзинпин.

„ Напоследък коронавирусът се популяризира с ускорени темпове в света “, сподели Си Дзинпин Сигурен съм, че нашата среща ще даде още повече сила и сила на китайско-руските връзки “.

Разговорите сред съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин се водят в Пекин, където съветският водач дойде по-рано в петък. Това е първото посещаване на съветски президент в Китай от началото на пандемията от ковид.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР