Пекин оспорва твърдението, че Европа е родното място на ските,

...
Пекин оспорва твърдението, че Европа е родното място на ските,
Коментари Харесай

Китай се обяви за родно място на ски спортовете

Пекин оспорва изказванието, че Европа е родното място на ските, като твърди, че спортът, в действителност, поражда в Китай преди повече от 10 000 години.

Туристическият съвет на страната показва, че антично скално изкуство, изобразяващо фигури, държащи предмети, сходни на ски, потвърждава изказванието.

Северна Европа се счита за генезис на алпийските спортове, откогато ски, датиращи от 2500 година прочие н. е., са открити в шведско торфено тресавище, напомня Daily Mail.

Рисунките, открити в провинция Синцзян през 2005 година, демонстрират животни до фигурите, държащи сходни на ски предмети, което допуска, че хората са ги употребявали за лов.

Те към момента не са въглеродно датирани, само че Китай упорства, че потвърждават, че Пекин заслужава да бъде наименуван дом на зимните спортове.

Правителството употребява церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри, с цел да разпространява Синдзян - район, в който се счита, че са осъществявани закононарушения против човечеството, в това число всеобщо задържане и изтезания на уйгури и други мюсюлмански малцинства.

Китай твърди, че Синдзян е родното място ина ските във видео, излъчено по време на церемонията: „ Можете да видите от рисунките, че нашите предшественици от епохата на палеолита са правили ски за превоз и лов в снега. Това е прототипът на най-ранното ски събитие. “

Не единствено това, само че формалният туристически уебсайт на Алтай - префектура, ситуирана в северната част на Синцзян, е изменен, с цел да популяризира региона като татковина на ските.

Голфът също е измежду спортовете, за които се твърди, че произлизат от Китай, като учените допускат, че може да се наблюдава до династията Нантан през 10 век.

Миналата година изследване разгласи, че китайците сърфират най-малко от 8 век, до момента в който през 2004 година ФИФА призна, че хората от династията Джоу, управлявала от 1046 до 771 г.пр.н.е., са практикували игра, известна като „ кикбол “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР