Пекин — Китай каза, че неговият лунен космически кораб разпъна

...
Пекин — Китай каза, че неговият лунен космически кораб разпъна
Коментари Харесай

Китайската лунна сонда поставя знаме на обратната страна на Луната, изпраща проби обратно към Земята

Пекин — Китай сподели, че неговият лунен галактически транспортен съд разпъна аленото и златно знаме на страната за първи път на противоположната страна на луната, преди част от транспортното средство да избухне рано във вторник с проби от скали и почва, с цел да ги върне на Земята. Мисията беше приветствана като сполучлива в Китай, който реализира забележителен прогрес в галактическа стратегия, която цели да изпрати човек на Луната преди края на това десетилетие.

Сондата Chang'e-6 беше беше изстрелян предишния месец и спускаемият модул кацна на противоположната страна на Луната в неделя. Неговият катер излетя във вторник сутринта в 7:38 ч. пекинско време, като моторът му работеше към шест минути, до момента в който навлизаше в авансово заложена орбита към Луната, заяви Китайската национална галактическа администрация.

Агенцията сподели, че галактическият транспортен съд устоя на високотемпературен тест на лунната повърхнина и взе пробите, употребявайки както продупчване, по този начин и незадълбочено събиране, преди да ги прибере в контей...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР