Педагозите твърдят, че някои грешки в поведението на родителите могат

...
Педагозите твърдят, че някои грешки в поведението на родителите могат
Коментари Харесай

7 фрази, с които съсипвате живота на детето си

Педагозите настояват, че някои неточности в държанието на родителите могат да доведат до това, че в зрелост децата им да имат непрекъснати материални проблеми.

В логиката на психиката има един термин - " заучена беззащитност ". Използва се в случаи, когато човек подсъзнателно се отхвърля от опити да промени живота си към по-добро. Най-често това отношение е в следствие от възпитателните способи на родителите му.

За да не унищожавате живота на най-скъпото си създание и да не го обричате на безпаричие, през днешния ден от jenata.blitz.bg ни срещат с най-често срещаните изречения, които оформят " логиката на психиката на бедността “ и пречат на човек да изкарва положителни пари и да живее обичайно в бъдеще.

Бъди непретенциозен, искаш прекомерно доста
Хората, които прекомерно постоянно са чували сходна фраза в детството си и не са работили с психолог, рядко се изкачват по кариерната стълбица. Обикновено им е неловко да желаят покачване или по-голяма заплата, да сменят работата си с по-хубава или просто да дефинират съответна цена за това, което правят.

С тези думи родителите учат потомството си да лимитира горното равнище на приходите, да не пробва да скочи по-високо и да не се стреми към благосъстояние. Детето ясно научава, че да искаш повече е неприятно и като възрастен човек постоянно изпитва финансови усложнения.
По-малко мисли, повече действай
" Инициативата е наказуема " също е измежду обичаните изречения на доста майки, само че най-смъртоносният мотив за душeвността е " тъй като по този начин споделих ". С подобен съвет ще отгледате елементарен реализатор, подвластен човек, който надали в миналото ще стане началник.

Подобни изречения образуват погрешна визия за света. Малкият човек привиква, че не би трябвало да мисли за всяка своя стъпка. Той чака указания от горната страна и рядко се осмелява да вземе съществени решения, даже в случай че е изцяло сигурен, че е прав. Единственото, на което учите детето си с такова изявление, е да плува по течението.
Щастието не е в парите
Обикновено по този начин приказват хората, които имат доста страхове, свързани с възстановяване на финансовото положение. Те се опасяват, че парите ще им бъдат откраднати или отнети, или пък че ще ги поведат по " хлъзгавия път " към неприятните привички.

Когато един психолог стартира да работи с клиент и да търси вътрешните аргументи за финансовите му провали, той отстранява точно тези постоянно срещани убеждения, които са крепко забити в главата му.

Важно е да се признае, че парите са опция за развиване, за пътувания, за поддържане на здравето, а също и опция да зарадваш околните си.

Финансовото благоденствие усилва доста възможностите на един човек да бъде благополучен и осъществен във всички аспекти на живота и това е реалност. Ако желаете вашето дете да бъде сполучливо, не го учете да отхвърля значимостта на парите.
Всички живеят по този начин и в това няма нищо ужасно
Тази фраза е пиедестал на логиката на психиката на бедността. Тя образува извънредно публикуваното подвеждане, че всички живеят в беднотия, даже умните и положителни хора.

Казвайки тези думи още веднъж и още веднъж, вие учите детето на бездейност, изкоренявате в зародиш желанието му за по-добро, за по-комфортен метод на живот.

Пораствайки, то даже няма да се опита да реализира повече, вярвайки неправилно, че високият приход е нещо нереално, затова не си коства да губи време в опити да усилва своя.
Професията ще те храни
Би било добре, в случай че детето се занимава с това, което обича, да учи това, което в действителност му е забавно. Така най-малко ще има късмет да стане най-хубавият в региона, която харесва, и да има в действителност положителни приходи.

Но постоянно нещата са много по-лоши, тъй като родителите не помнят, че образованието и професионализма не са толкоз значими, колкото съвкупността от персонални качества: умеенето да се учиш, да се пренастройваш, самоувереността, способността да защитаваш гледната си точка, желанието да постигаш задачите си, даже и да наподобяват непостижими.

Важно е също по този начин да схванеш, че светът е динамичен, което значи, че търсената през днешния ден специалност на следващия ден може да се окаже безусловно безполезна.
Какво ще си помислят хората за теб
Фраза, която развива в детето взаимозависимост от непознатото мнение, свенливост и вдървеност. Страхът да бъде съдено за постъпките си след това ще му попречи да взима свои лични решения и да демонстрира воля.

Детето ще се пробва да бъде постоянно в сянка, а не да се откроява - затова е малко евентуално да реализира нещо в професионален проект.
Трябва да споделяш с другите
Обикновено с тези думи на детето му се лишава обичаната играчка и се дава на някой различен, даже и единствено краткотрайно. Това провокира чувство за непълноценност и редица комплекси.

В последна сметка, щом личната ти майка, най-близкият ти човек, подари на някого твоята играчка, ти не сте заслужен за нещо положително.

В бъдеще това „ незадоволително положително “ дете не просто ще се помирява с ниската си заплата. То ще се отдалечава от конкуренцията, вярвайки, че няма смисъл да се състезава за малко парче, тъй като в последна сметка някой ще му го отнеме и ще го даде на някой различен.

Такъв човек рядко е в положение да заявява персоналните си граници, най-често даже самият той не ги схваща и това основава проблеми в фамилния живот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР