Пазарите в населените места около град Стамболийски ще бъдат проверени

...
Пазарите в населените места около град Стамболийски ще бъдат проверени
Коментари Харесай

Проверки по пазарите за умряла риба от Марица

Пазарите в обитаемоте места към град Стамболийски ще бъдат тествани дали не се продава умряла риба от нечистата река Марица, където стана ясно, че е имало залпово изпускане на непречистени води. Заподозряно за превишаването 16 пъти на нормата за замърсяване на реката е предприятието за преправка на пластмаса " Екоинвест ", само че то отхвърля това да е по този начин.

Резултатите от инспекциите на районната дирекция на Българската организация по сигурност на храните в Пловдив ще бъдат оповестени до дни, сподели шефът ѝ доктор Камен Янков, представен от Българска телеграфна агенция.

По-голямата част от пазарите за риба отвън законните търговски обекти са нерегламентирани и те ще бъдат наложително тествани.

В понеделник от районната екоинспекция в Пазарджик оповестиха, че замърсяването е прекратено. Преди ден ведомството разгласи, че извършител на отравянето на водите е предприятието за преправка на пластмаса, ПЕТ опаковки и дърво " Екоинвест " и неговата активност е спряна.

Установено е превишение 16 пъти над пределно допустимите концентрации на субстанции в индустриалните отпадъчни води на обекта. Анализът на данните сочи за минало залпово замърсяване от този обект, показаха от екоинспекцията преди ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР